IF Wedding Fashion İzmir-14. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında gerçekleşen Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nda heyecan arttı. Tasarımlarında sona gelen finalistler, ödüllerin sahiplerini bulacağı büyük gün olan 21 Ocak tarihine odaklandı. “Yeni Nesil Etkisi” temasıyla düzenlenen, 125 katılımcının 350 tasarımının yarıştığı yarışmada finale kalan 15 tasarımcı, ilk üç için kıyasıya rekabet edecek.

350 Tasarım yarışacak

Avrupa’nın en büyüğü olan IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 21-24 Ocak tarihlerinde 14'üncü kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Yalnızca profesyonellere açık olarak Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek IF Wedding Fashion İzmir, bünyesinde 11'inci kez düzenlenen Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’yla sektöre yeni tasarımcılar kazandırmaya devam ediyor. Bu yıl “Yeni Nesil Etkisi” temasıyla 125 tasarımcının 350 gelinliğinin yarıştığı etkinlikte final heyecanı yaşanıyor. 15 finalistin geçtiğimiz haftalarda hazırlamaya başladığı gelinlik tasarımlarında sona yaklaşılırken, dereceye girenlerin belli olacağı 21 Ocak’ta kıyasıya bir rekabetin yaşanması bekleniyor.

Para ödülü verilecek

İZFAŞ tarafından bir araya getirilen genç yetenekler, ilk olarak yarışmaya destek veren modacılarla buluşarak bilgi alışverişinde bulundu. Modacılar ve firmalarla birlikte başlayan dikim sürecinde genç tasarımcılar sona yaklaştı. İlerleyen günlerde mankenlerle yapılacak provaların ardından tasarımlara son şekilleri verilecek. 11'inci Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nda derece alanlar sektöre hızlı bir giriş yapmanın yanında özel ödüller de kazanacak. Yarışmada birinci olacak tasarımcı, 12 bin 500 liralık ödülün sahibi olacak. İkinci ise; 10 bin lira değerindeki ödülü alacak. Üçüncü ise 7 bin 500 lira kazanacak.

Profesyoneller buluşacak

14. IF Wedding Fashion İzmir’de, A ve B Holü buluşma noktaları olacak. A Holü’nde gelinlik ve damatlık tasarımları, B Holü’nde ise abiye giyim sektör profesyonellerini karşılayacak. Görkemli stantlar ve birbirinden özel tasarımların görücüye çıkacağı fuarda, görsel şölen ziyaretçileri etkileyecek. Geçtiğimiz yıllarda da oluşturulan Designer Area, bu fuarda da yer alacak. Tasarımlar bu bölümde görücüye çıkacak. İlk kez Ege İhracatçı Birlikleri desteği ile İsveç Sergisi düzenlenecek. Sürdürülebilir tekstil malzemelerinden oluşacak sergi, B Holü Fuaye Alanı’nda profesyonellerle buluşacak.