Üretime 1981 yılında 50 metrekarelik dükkanda başlayan Kastaş Sızdırmazlık Teknolojileri Anonim Şirketi, bugün Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 40 bin metrekarelik yeni tesisinin açılışını yapıyor.

Röportaj / Engin YAVUZ

BÜYÜKFOTOĞRAF

Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan:Dünyada ilk tercih edilen sızdırmazlık teknolojileri üreticisi olmak istiyoruz.

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde Avrupa standartlarında üretim kalitesine sahip modern bir tesiste, Kastaş Sızdırmazlık Teknolojileri Anonim Şirketi’nde ağırlandık önceki gün. Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan ile Yönetim Kurulu Üyesi Bircan Atılgan, yeni tesislerini tanıttılar, üretim ile ilgili detaylar verdiler, hedeflerinden söz ettiler. Siz bu satırları okurken 40 bin metrekarelik alana yayılan, kalite ve üretimde “Sıfır” hata hedeflenen modern tesislerin açılış töreni yapılacak.

DÜNYAYA RAKİBİZ

Menemen’deki yeni tesislerle ilgili bilgi veren Kastaş Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, fabrikanın kurulması aşamasında ihtiyaçları daha iyi belirlemek ve en gelişmiş teknolojileri Kastaş’a kazandırmak için önemli araştırmalar yaptıklarını belirtti. Atılgan şöyle dedi:
“Sonunda dünyanın dört bir yanındaki rakipleriyle rekabet edebilecek teknolojik gelişmelerin yanı sıra verimliliği ön planda tutan, iş güvenliği ve iş sağlığı açısından tüm koşulları sağlayan, sosyal alanlar açısından çalışan memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedefleyen bir tesise kavuştuk. Tüm bu çalışmalarımızın tek bir hedefi vardı; koşulsuz müşteri memnuniyeti. Yani üstün hizmet ve teknik destek farkıyla, dünyanın en iyi kalitesine eşdeğer ürününe, ülkemiz sanayisinin uzaklara gitmeden, haftalarca beklemeden, yanı başından ulaşabilmesi. Ülkemizde gerçekleştirmeyi başardığımız bu hedefimizi, dünyanın dört bir yanına taşımak 1994 yılından bu yana en önemli motivasyon kaynağımız.
70 ülkede güçlü distribütörleri ile dünyanın bilinen büyük OEM markalarına ürün temin eden, Kastaş Europe ile Avrupa’daki müşterilerimize teknik destek sunan, geniş stok kapasitesi ile günlük ürün teslimatı gerçekleştiren Kastaş, pazardaki gücünü ve pazar payını arttırarak dünya çapında tercih edilen marka olmak için çalışmalarını aralıksız sürdürecek.”


ÖNEMLİ DÖNÜŞÜM

KASTAS05Şirketin gelişme süreci devam ederken ilk olarak Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne taşındıklarını hatırlatan Atılgan şunları söyledi:

“1996 yılında 5 kamyon makine ve ekipmanla geldiğimiz Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nden Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne 250 kamyon makine, ekipman ve ürünle taşındık. Bu, Kastaş için önemli bir dönüşümün başlangıcıdır. Yeni logomuz da modern, yenilikçi ve güçlü karakteriyle Kastaş’ı geleceğe taşıyacak yeni yüz olacak. Vizyonumuz ilk tercih edilen sızdırmazlık teknolojileri üreticisi olmak. Bu yolda deneyimli ve dinamik kadromuz, girişimciliğin teşvik edildiği kurum kültürümüz ile iş süreçlerinde verimlilik, sürekli gelişim ve müşteri memnuniyeti misyonu ile çalışıyoruz. Başarının ön koşulunu ise; sınırların ortadan kalktığı, rekabetin ön plana çıktığı, değişen dünya koşullarında “Ürün ve hizmet kalitemizde daha iyiyi aramak ve yaptığımız her işte örnek olmak” olarak benimsedik.
Yoğun AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiğimiz tasarımlarımız, güçlü test merkezimizde en zor koşullar simüle edilerek müşterilerimize, Avrupalı rakiplerimize göre, daha iyi performansta ürünler sunmayı amaçlamaktadır. Türkiye’de tasarlanıp geliştirilen ilk ürün olan FR200’den sonra zorlu koşullarda performansını koruyan yüksek dayanımlı boğaz keçesi XT200’ü de Türk ve dünya sanayicilerine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemiz sanayisinden aldığımız güçle teknolojimizi ve birikimlerimizi dünyanın dört bir yanındaki sanayilere sunmanın gururunu daima yaşayacağız.”


SEKTÖRDE LİDER

Türkiye’ye katma değer yaratma mücadelesine aynı inançla devam ettiklerini belirten Haydar Atılgan şunları ekledi:

“1981 yılında İzmir 1. Sanayi Sitesi’ndeki 50 metrekarelik dükkanda mütevazi olanaklarla başlayan ülkemiz için üretim, istihdam ve katma değer yaratma çabamız, bugün 40 bin metrekarelik dünya standartlarındaki yeni üretim tesisimizde Türkiye’de sektöründe lider, dünyanın ise en iyi üç şirketinden biri olarak aynı inanç ve ısrarla devam ediyor. Ama bu sürece gelinceye kadar Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırma çalışmalarını 5-6 yıl bekledik. Tesislerimizi kurma aşamasında ise Kastaş’ın Avrupa pazarındaki etkisini arttıracak bir yapı hedefledik. Donanım olarak şimdi dünya ile rekabet edebilecek durumdayız. Ekonomimiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor ama bu sıkıntılı günleri atlatacağız. Yaşadığımız krizler de bizim hazırlıklarımızı hiç etkilemedi. Biz bütün yatırımlarımızı Türkiye’nin geleceği için yapıyoruz. Yeni tesislerimizde 25-30 kişiyle yapılabilecek bir işi 2-3 kişinin yapabildiği bir sistem kurduk. Pazar payımız da Türkiye genelinde yüzde 80’in üzerinde.”

KASTAS03

36 YILLIK DENEYİM

Kastaş Yönetim Kurulu Üyesi Bircan Atılgan ise yeni tesisler hakkında bilgi verirken şöyle dedi:

Sekiz yıldan bu yana Kastaş’ta aktif olarak görevdeyim ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görevime devam ediyorum. Burası Avrupa’nın ilk sızdırmazlık elemanları fabrikalarından biri. Akışkan gücüne odaklanmış 36 yıllık deneyimimiz var ve tesislerimizde 500 personel ile üretimimizi sürdürüyoruz. Amacımız dünyada tercih edilen ilk sızdırmazlık teknolojileri üreticisi olmak. Tesislerimiz 40 bin metrekarelik alanı kaplıyor ve üretim alanımız 20 bin metrekare. Şu anda bile üretim kapasitemizi dört kat arttırabilecek potansiyele sahibiz. Tesisimizi kurarken personelimiz için dinlenme ve oyalanma alanları da yaratmaya çalıştık. Burada conta, keçe gibi, basınca ve ısıya dayanıklı kauçuk sızdırmazlık elemanları üretiyoruz. Ürünlerimizin yüzde 70’i hidrolik sızdırmazlık elemanı olarak, yüzde 5’i ise otomotiv sektöründe kullanılıyor. Kastaş Avrupa’da ilk 5, dünyada ise ilk 7 üreticiden biri. Ticaretimizin yüzde 60’ını Avrupa ülkeleri ile yapıyoruz. Güney Kore ve Hindistan da önemli pazarlarımızdan. Avrupa’nın tamamına 24 saatte sevkiyat yapabilecek potansiyele sahibiz. Bütçemizin yüzde 3’ün araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayırıyoruz. Yeni AR-GE merkezimiz 2018 yılında hizmete açılacak. Kalite bizim için çok önemli ve 30 kişilik kalite kontrol ekibiyle üretim yapıyoruz. Üretimde hedefimiz “sıfır” hata. Dünyada “sıfır” hata ile yapılan bir üretimi amaçlamak çok iddialı bir hedef ama Kastaş olarak buna en yakın hedefe ulaşabileceğimiz titizlikte çalışıyoruz.

KASTAS01

Kalite güvence altında
Kastaş, geniş ürün gamı ve kusursuz hizmet anlayışı ile dünyanın önde gelen sızdırmazlık teknolojileri üreticilerinden biri. İzmir'de konumlanan üretim ve yönetim merkezi, beş şehirde hizmet veren şubeleri, Almanya'nın Hamburg kentinde kurulan Avrupa Lojistik Merkezi ve 80 ülkede yer alan satış ve servis partnerleriyle müşterilerilerine yüksek kaliteli ve güvenilir sızdırmazlık elemanlarını benzersiz hizmet ile birlikte sunuyor. Kastaş, 500'ü aşkın çalışanı, hidrolik ve pnömatik uygulamalar için geniş ürün yelpazesi, farklı sektörlere özel geliştirilmiş ürünler ve uygulama deneyimi, malzeme geliştirme ve ürün geliştirme alanında odaklanmış Ar-Ge birimi, hızlı, güvenilir ve kaliteli ürünler için en gelişmiş üretim teknolojisi,uluslararası kurumlar tarafından denetlenen üst düzey kalite güvence sistemi, ülke çapında ve tüm dünyada ürün bulunabilirliği ve satış öncesi ve sonrası hizmetleri ile rakip tanımıyor.

Kastaş ileri üretim teknolojileri, üst kalite malzeme ve hammaddeleri, kaliteye adanmış çeşitli üretim birimleriyle, dünyanın önde gelen sızdırmazlık elemanları üreticilerinden biri. Tüm üretim aşamalarını kendi bünyesinde gerçekleştiren Kastaş, bu sayede üretimin her aşamasında verimli ve esnek süreçlerle, kaliteyi güvence altına alıyor.

Araştırma ve Geliştirme faaliyetleri, Kastaş’ın başarısında ve büyümesindeki en önemli faktörlerden biri.  Bu amaçla tesislerde malzeme geliştirme, hidrolik ve pnömatik test üniteleri, ileri sızdırmazlık teknolojileri araştırmaları, tasarım ve geliştirme optimizasyonu aralıksız sürdürülüyor.
Kastaş Sızdırmazlık Teknolojileri Anonim Şirketi Moskova’da düzenlenen Rusya'nın ve Doğu Avrupa 'nın önemli iş makineleri, ekipmanları ve teknolojileri fuarı CTT’ye katıldı. Fuarın etkin katılımcılarından biri olarak Kastaş, iş makineleri, beton pompaları, vinçler, damper ve kırıcılar ve çok çeşitli iş makineleri ekipmanlarına özel tamir kitleri için geliştirilen güvenilir ve inovatif sızdırmazlık çözümlerimizi ziyaretçilerimize tanıtma fırsatı buldu.
Bunun yanı sıra Hannover Messe 2017’de tanıtımı yapılan XT200 Yüksek Dayanımlı Boğaz Keçesi de ziyaretçiler tarafından çok beğenildi.