Gram altın, dün 2044 lira seviyesinde seyrediyordu. Bugün ise güne yükselişle başladı. Altının gram fiyatı, saat 09.37 itibarıyla 2060 lira seviyesine yükselerek rekor yeniledi. Altının gram fiyatı, son bir ayda yüzde 5, son bir yılda ise yüzde 35 değer kazandı.

Yurt İçi Döviz Mevduatı Artış Gösterdi Yurt İçi Döviz Mevduatı Artış Gösterdi

Çeyrek Altın ve Cumhuriyet Altını da Yükseldi

Altının gram fiyatındaki yükseliş, diğer altın türlerine de yansıdı. Aynı dakikalarda çeyrek altın, 3474 liradan, Cumhuriyet altını ise 14 bin 293 liradan satılıyor. Çeyrek altın, son bir ayda yüzde 5, son bir yılda ise yüzde 36 değer kazandı. Cumhuriyet altını ise son bir ayda yüzde 6, son bir yılda ise yüzde 38 değer kazandı.

Altın Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Altın fiyatlarını etkileyen birçok faktör bulunuyor. Bunlar arasında küresel piyasalardaki gelişmeler, döviz kurları, enflasyon, faiz oranları, jeopolitik riskler, arz-talep dengesi, yatırımcıların beklentileri ve spekülasyonlar sayılabilir. Altın, genellikle güvenli liman olarak görülen bir yatırım aracıdır. Bu nedenle, piyasalarda belirsizlik, risk ve kriz arttığında altına olan talep de artar. Bu da altın fiyatlarının yükselmesine neden olur.

Kaynak: HABER MERKEZİ