Turna.com tarafından yayınlanan 2016 yılı uçak seyahatleri raporuna göre, yurt içindeki istikametlere uçmak için kasım, yurt dışı için ise şubat en ucuz ay oldu. Uçakla seyahat etmek için en pahalı ay ise hem yurt içi, hem de yurt dışı istikametlerde temmuz ayı oldu.
2016 yılında en sık uçulan yurt içi rota İstanbul – İzmir oldu. Onu İstanbul – Antalya, Adana – İstanbul, İstanbul – Ankara ve İstanbul – Trabzon izledi. Yurt dışı uçuşlarda ise ilk sırayı İstanbul-Bangkok uçuşları aldı.
Yurt içinde satılan en pahalı bilet 917.76 TL ile İstanbul -Antalya gidiş dönüş bileti olurken, en ucuz bilet ise İstanbul-İzmir arasında yapılan 12.90 TL'lik seyahate ait oldu. En pahalı yurt dışı bileti ise İstanbul – Salt Lake City uçuşu için 10.535 TL'ye satıldı. En ucuz uçak bileti yurt içi uçuşlar için 17,90 TL'ye İstanbul-İzmir, yurt dışı uçuşlar için de 48 TL'ye İzmir-Atina uçaklarına alındı.
Yolcular yurt içi uçuşlarda en çok Anadolu Jet'i tercih etti. İkinci sırada yer alan Pegasus'u üçüncü sırada Türk Hava Yolları, dördüncü ve beşinci sıralarda da Borajet ve Sun Express izledi. Yurt dışı uçuşlarda ise en çok tercih edilen hava yolu Türk Hava Yolları oldu. En fazla yurt içi uçuş temmuzda gerçekleşirken; yurt dışı uçuşları için en çok tercih edilen ay eylül oldu.

Cem DAĞTAŞ