İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 9 Nisan Pazartesi günü yapılacak olan Odanın meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde kendisi ve çalışma arkadaşları için destek isterken, "İzmir için yola devam derken, üyelerimize ve İzmirlilere güveniyorum" dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçiminin 9 Nisan Pazartesi günü Gaziemir'deki Yeni Fuar Alanı, Fuarİzmir A Holü'nde yapılacağını söyledi. Kesinleşmiş seçim listelerinde yer alan 41 bin 651 üyenin, 79 komitede 429 komite üyesi ve 175 meclis üyesi seçeceğini belirterek, "Üyelerimizin rahatlıkla oy kullanabileceği, ulaşım ve otopark sorunu yaşamayacağı bir seçim alanı oluşturduk" dedi.

Seçim sürecinde tüm komitelerde aday olanların projelerini anlattığını, üyelerle temas kurduğunu belirten Ekrem Demirtaş, kendisinin de 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu'ndan meclis üyesi adayı olduğunu söyledi. Demirtaş, başkanlığı boyunca ekip arkadaşları ile birlikte güzel İzmir'i daha da güzelleştirip geliştirmek için hayal kurup, projeler ürettiklerini ve bunları hayata geçirdiklerini söyledi.Ekrem Demirtaş, "Yaptıklarımızı anlatmaya sayfalar, günler yetmez. En başta İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni kurduk. Kentimizi EXPO ile tanıştırıp, EXPO 2015'e aday olmasını sağladık. Üyelerimizi yeni pazarlara taşıdık. Türkiye'de üyelerine nakdi kredi teşviki veren ilk Oda olduk. Turizme can suyu verdik, kruvaziyer turizmi başlattık. Tarihimize sahip çıktık, Agora ve Kadifekale kazılarına destek verdik. Okullar yaptırdık, her eğitim talebini yerine getirdik. Üye nerede ise orada olduk, çarşılarımızın sorunlarını çözdük. İzmir kulüplerine prim desteği verdik. Ulaşımdan spora, kentimiz için yüzlerce proje ürettik. 133 yaşındaki İzmir Ticaret Odası'nı bu tarihe yakışan şekilde bir dünya markası yaptık" diye konuştu. Demirtaş, tüm bu çalışmalarda her zaman Atatürk'ün izinde yürüdüklerini belirterek, "Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalıştık" dedi.

YENİ PROJELER


Tüm bu yapılanlara karşın İzmir için heyecanlarının da enerjilerinin de bitmediğini vurgulayan Demirtaş, yeni dönem için pek çok proje hazırladıklarını söyledi. Demirtaş, "İnşaat ve turizm en öncelikli sektörlerimizden olacak çünkü bu sektörlerdeki canlanma, onlarca sektörü canlandırıyor. Kentsel dönüşüm ile her yıl 35 bin konut yapılmasını sağlayarak, sadece inşaatı değil onlarca sektörü canlandıracağız. Çin'den Dubai'ye kadar alternatif pazarlara yönelerek, kentimizde turizmi daha ileriye taşıyacağız. Kruvaziyer gemileri İzmir'e dönmeye başlayacak" diye konuştu.

Kent içindeki çarşılarda, sitelerde sıkışan binlerce üye olduğunu belirten Demirtaş, bu üyeler için yeni çarşılar, siteler yapacaklarını söyledi. İzmir'i EXPO hedefiyle tanıştıran Oda olarak EXPO hayalinden vazgeçmediklerini belirten Demirtaş, "Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıldönümünde, kardeş odalarımız ve İzmir'in kardeş şehirlerinin katılımıyla World EXPO 2023'ü düzenleyeceğiz" dedi. Oda üyelerini teşviklerle, desteklerle yeni pazarlara taşıyacaklarını ve üyelerin ihtiyacı olduğunda uygun faizli kredi sağlayacaklarını belirten Demirtaş, "En önemli eserim olan İzmir Ekonomi Üniversitesi ile eğitim sorununu çözdük, sıra sağlıkta. İnşaatı bu yıl bitecek Üniversite Hastanemizde üyelerimizin sadece Oda kartını gösterip, tedavi olmasını sağlayacağız" diye konuştu.

"İZMİR'İN FARKINI GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUM"


İzmir için yeni projeler üretirken, ilk günkü heyecanı taşıdığını vurgulayan Demirtaş, "Ne enerjimiz ne de heyecanımız bitti, aynı heyecanı taşıyoruz" dedi. Demirtaş, şöyle devam etti:

"Güzel İzmir'i bir dünya kenti yapmak, 80 bin üyemizin işlerini geliştirmek, sorunlarını çözmek ve her gün kendimizi yenileyerek çalışmaya devam etmek için ben ve ekip arkadaşlarım adayız. İzmir için yola devam derken, üyelerimize ve İzmirlilere güveniyoruz. İzmir'in yine farkını göstereceğine, özgür iradesi ile hiçbir baskı altında kalmadan oy vereceğine inanıyorum. Bizim siyasetle işimiz yok. İzmir için, üyelerimiz için, üyelerimize hizmet vermek, kentimizi bir dünya kenti yapmak için varız. Tüm üyelerimizden kendim ve arkadaşlarım için destek istiyorum. Sonuna kadar İTO seçimlerindeyim. Bana ve arkadaşlarımıza gösterilen çok büyük ilgi ve destek var. Komite seçimlerinden arkadaşlarımla birlikte zaferle çıkacağımıza şimdiden görüyorum. Odamız seçimleri camiamıza, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."