Gaziemir Ege Serbest Bölgesi işletmecisi ESBAŞ, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleriyle biraraya geldi. ESBAŞ CEO'su Faruk Güler, "Bizlerin sesini duyuran ve her zaman destek veren siz değerli gazeteci dostlarımızın yaşadığı sıkıntıları bir nebze de olsa unutturmak için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Yerel ve ulusal medyamızın gelişmesi ve güçlenmesi için hepimizin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekmekte. Biz de bugüne kadar verdiğimiz desteği imkanlarımız ölçüsünde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. 

Ege Serbest Bölgesi içindeki ESBAŞ Restoran'da düzenlenen akşam yemeğine ESBAŞ CEO'su Dr. Faruk Güler, EMD İzmir Şube Başkanı Murat Demircan, yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyeleri ve eşleri katıldı. Gazeteciliğin hem kutsal hem de zor bir meslek olduğunu söyleyen Güler, basın çalışanlarının büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirdiğini kaydetti. Gazetecilere her zaman en doğru bilgiyi vermek için çalıştıklarını vurgulayan Güler, "Yaptığınız haberlerle bizlere destek olan, bazen eleştirilerinizle eksiklerimizi görmemizi sağlayan siz değerli gazeteci dostlarımızın hem yeni yılını hem de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Yaşadığınız sıkıntıarı ve yorgunluğu bir nebze de olsa sizlere unutturabilmek için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Bizleri kırmayıp geldiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şube Başkanı Murat Demircan ise ev sahipliği nedeniyle ESBAŞ yönetimine teşekür etti. EMD üyelerinin verimli ve oldukça yakın işbirliği içinde çalıştığı kurumlardan birinin ESBAŞ olduğunu vurgulayan Demircan şunları söyledi: "Önemli haber kaynaklarımız arasında yer alan ve ekonomiye yaptığı katkılarla isminden söz ettiren ESBAŞ'ın önümüzdeki süreçte de başta İzmir ve Ege olmak üzere ülkemizin yüz akı olmaya devam edeceğine inanıyorum. Yabacı firmaların yoğun talep gösterdiği Serbest Bölge'de yeni yatırım alanlarının açılmasıyla genişleyecek olması, birçok yabancı firmanın gözünü şimdiden buraya çevirmesine neden oldu. Yaptıkları üretimle kent ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunan ESBAŞ'ın bizleri unutmayıp böyle bir geceyi organize etmesi nedeniyle kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum."