EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi'nin EİB'in yeni online hizmetlerini tanıtmak amacıyla düzenlediği toplantıya Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Terci, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit ve  EİB Genel Serketeri Cumhur İşbırakmaz katıldı. EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, mayıs ayında hem Türkiye genelinde, hem de Ege Bölgesi'nde Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdıklarını ifade ederek çifte bayram yaşadıklarını ifade etti. EİB'in mayıs ayında 1 milyar 306 milyon dolarlık ihracat rakamıyla, 2018 yılı Mart ayına ait olan 1 milyar 206 milyon dolarlık ihracat rekorunu 100 milyon dolar geliştirmeyi başardığını anlatan Eskinazi, bu ihracata 1 dolar bile katkı koyan tüm ihracatçıları kutladığını dile getirdi. Egeli ihracatçıların mayıs ayındaki bu başarısı ile 2019 yılı ihracat hedeflerine ulaşılması yolunda büyük çaba harcadığını belirten Eskinazi, "Biz yıllardır üreten, ihraç eden bir ekonominin sağlıklı olduğunu söylüyorduk, bugün ihracatın ve ihracatçının hak ettiği ilgiyi görmesi bizleri mutlu ediyor. Her zaman söylediğimiz gibi üretim yapan firmalarımızın üretimlerinin en az yüzde 50'sini ihraç ettiği bir ekonomik iklim oluşması için çabalıyoruz" dedi. EİB Kolay ile her üyenin kendi ihracat rakamlarını, tüm devlet desteği dosyalarının durumu ve diğer başvuruların akıbeti hakkında bilgi sahibi olabileceğini kaydeden Eskinazi, dijital dönüşüm hamlelerinin süreceğini belirterek üyelere daha güvenli, hızlı ve kağıtsız hizmet verebilmek adına çalıştıklarını anlattı. Eskinazi, dış ticarette 'İhracat 4.0' döneminin başladığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de bu online servisleri hizmete alan ilk birlik olduk. Yazılımı tamamen bize ait olan bu servislerden EİB Kampüs sitesine üye olan katılımcılarımız diledikleri eğitim ve seminer etkinliğine kaydolabilecek, kaydoldukları eğitim ve seminer için e-posta ile kendilerine ulaşan karekod aracılığı ile etkinlik günü giriş yapabilecekler. Etkinlik sonrası ise katılımcılar, yine EİB Kampüs sitesi üzerinden e-imzalı sertifikalarını, ders notları, eğitim sunumlarına ulaşabilecek, eğitim ve seminere ilişkin görüş ve geri bildirimlerini iletebilecekler. Üçüncü hizmetimiz; deniz yoluyla ihracat gerçekleştiren üyelerimiz için rota bazlı taşıma süresi hesaplama ve taşıma halindeki konteynerlerini takip etmeye yarayan bir hizmeti başlatacağız. Bu sayede üyelerimiz kendileri için en uygun sürede ve ücrette taşımayı yapacak şirkete karar verirken; aynı zamanda konteynırın kat ettiği her mesafeden e-posta yoluyla bilgi sahibi olacaklar. Son olarak dış ticaretle ilgili her konuda üyelerimize daha pratik bilgiler sunabilmek, onların değerli vakitlerini kendilerine saklayabilmelerini sağlayabilmek adına blog yazılarımıza başlıyoruz. Malum e-posta yoluyla yaptığımız sirkülerlerimiz bazen konuyu sadece bilenlerin anlayabileceği bir dilde olabiliyor. Bu amaçla, üyelerimiz, Birlik personelimiz ve misafir yazarlarımızın dış ticarete ve devlet desteklerine ilişkin samimi, kısa ve keyifli yazılarını bu blog sayfamızda okuyabilecekler."

Yaptığı sunumla servislerin tanıtımını yapan Genel Sekreter Cumhur İşbırakmaz da ihracatta sürenin en büyük rekabet avantajı olduğuna dikkat çekerek firmaların zamandan ve işgücünden tasarruf yaparak güvenilir bilgiye ulaşacağını dile getirdi. DHA