Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), İzmirli duayen seramik sanatçısı Bingül Başarır’ı, gelenekselleşen “Biz bize” toplantılarında ağırladı. İş dünyası ile sanatı entegre edecek projelerin tartışıldığı gecede, kadına yönelik şiddete tepki göstermek amacıyla tüm EGİKAD üyeleri turuncu giyindiler.

EGİKAD’ın her ay geleneksel olarak düzenlediği, ülke ve bölgeyi ilgilendiren konuların masaya yatırıldığı “Biz bize” toplantılarının bu ayki konuğu İzmirli duayen seramik sanatçısı Bingül Başarır oldu.İş dünyası ile sanatçıların ortak yürütebileceği projelerin tartışıldığı gecede, kadına yönelik şiddet sorunu ve bu soruna dikkat çekmek için, en güçlü toplumsal mesaj aracı olan sanatın nasıl aracı olabileceği de masaya yatırıldı.

“Sanat en güçlü toplumsal mesaj aracı”

Bingül Başarır’la daha önce de projeler ürettiklerini belirten EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, “Türkiye’nin ve dünyanın alanında en başarılı kadın sanatçıları arasında yer alan Bingül Başarır’ı daha önce de biz bize toplantılarımızda ağırlamış, son sergisinde de kendisinin yanında olarak desteklerimizi göstermiştik. EGİKAD olarak sanatın en güçlü toplumsal mesaj aracı olduğuna inanıyoruz. Bingül Başarır gibi kadınlarımız da dünya çapında elde ettikleri başarılarla bizleri gururlandırıyor ve kadınlarımıza rol model oluyor. Kadına yönelik şiddet sorununu da tartıştığımız bu toplantıda böyle kuvvetli bir rol modeli ağırlayarak tüm kadınlarımıza şiddete karşı seslerini yükseltme ve fikirlerini özgürce ifade etme mesajı vermek istedik” dedi.

“Kadınlar dik durmalı”

EGİKAD’ın davetinden duyduğu mutluluğu dile getiren ünlü sanatçı Bingül Başarır ise, “Sanat konusunda çalışmalarıma 22 yaşında başladım. Elde ettiklerime ulaşabilmek için yeri geldiğinde 30 saat uykusuz, yeri geldiğinde 3 ay evime gitmeden çalıştım. Bu başarılara ulaşırken 2 de çocuk büyüttüm. Bu dönemde babam ve eşim de bana çok destek oldu. Bugün dünyanın her yerinde eserlerim var. İstanbul’da Türkiye’nin önde gelen sanatçılarıyla aynı çevrede sanatımı icra ettim. Doğanın bir parçası olan insan üzerine deneysel çalışmalar yaptım. Bütün bu başarılara ideallerimin peşinden koşarak eriştim. Tüm kadınlarımızın ideallerinin peşinden koşması ve baskılara karşı dik durması gerek” diye konuştu.

Etkinlik sonunda, Bingül Başarır’a katılımından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.