HABER/ Murat ERVİN -Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Karaca Otel’de düzenlediği basın toplantısında Ocak ayında yapılacak genel kurulda EGİAD’ın 17’nci dönemi için de aday olduğunu açıkladı. Mevcut dönemde dinamizm ve sürdürülebilirlik başlığıyla çeşitli çalışmalara imza attık. Yeni dönemde ise hedefimiz ticari bir fikri olup bunu hayata geçiremeyen girişimciler için ‘Girişim Sermayesi Fonu’ oluşturmak. EGİAD öncülüğünde İzmir’deki diğer Oda ve sivil toplum örgütlerinin ortaklığındaki böyle bir fon, inovatif ve katma değeri yüksek ürün tasarımlarının hayata geçmesinde önemli rol üstlenecek” diye konuştu. 

‘KOBİLERE DE ANLATACAĞIZ’
Dünyada yeni trentlerin teknoloji ağırlıklı olduğunu açıklayan Yelkenbiçer, “Yapay zeka, artırılmış gerçeklik gibi teknolojik konular gittikçe öneme kazanıyor. Yeni dönemde de hem bu çalışmalara devam ettireceğiz hem de iklim değişikliği ve ekonomimizle ekolojimizi uyumlu hale getirecek konulara odaklanacağız” ifadelerini kullandı. Bütünleşme ve büyütme konularında da çalışmalar yapacaklarını açıklayan Yelkenbiçer şöyle konuştu: “Yeni dönemde sadece sanayicilere yönelik değil KOBİ’leri de kapsayacak şekilde çalışacağız ve verimlilik konularını KOBİ’lere anlatacağız. Dijitalleşmeyi bölgemize yapılan yatırımları tetikleyecek stratejik bir unsur olarak görüyoruz. Dijitalleşmeyle sanayinin, teknolojiyle hizmetlerin bütünleşmesi sayesinde fark yaratılabileceğine inanıyoruz.”
 
‘GEÇİCİ ÇÖZÜM OLUR’
Çalışanların da haklarını koruyacaklarını ifade eden Alp Avni Yelkenbiçer, “Büyüme ancak insanla mümkün olabilir. Çalışan hakları, iş yeri barışı, sağlık ve güvenlik gibi alanlarda toplumda ses getirecek yaklaşımlar sergileyeceğiz. Çıkar çatışmaları değil birlikte yürüyerek ortak hedeflerle büyümeyi sağlayacağız.  Diğer yandan yaklaşan seçim sürecinde ‘Seçim Ekonomisi’ uygulanmasını ise uzun vadede faydalı olacağını düşünmüyoruz. EGİAD olarak bilimsel metotlarla bir ekonomi politikası uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Seçim ekonomisi ülkemize belki ekonomiyi canlandıracaktır ama bu geçici olacaktır. Önemli olan uzun vadeli bir program uygulanmasıdır” dedi.