Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından bugün yapılan seçimle, Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar güven tazeledi. Geçerli oyların tamamını alan Yorgancılar, yönetimde genç isimlere yer verdi. Yorgancılar, "Bu işi bizden sonra yapacak olanlar gençler. Yenilenmemiz ve gençleşmemiz lazım" dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası meclis üyeleri, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu seçimleri için bugün sandık başına gitti. Üyeler, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurul delegelerini belirlemek için oy kullandı. EBSO'daki 132 meclis üyesinden 125'inin oy kullandığı seçimlerde, oyların 3'ü boş, 2'si geçersiz sayıldı. Yeni yönetimde 10 yönetim kurulu üyesinden 5'i değişmiş oldu.

Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar 120 oyun tamamını alarak güven tazeledi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gökçüoğlu 94 oy alırken, Muhsin Dönmez 120, Eyüp Sevimli 118, Hakan Ürün 118, Ateş Demirkalkan 117, Metin Akdaş 99, Atilla Sevinçli 116, İdil Yiğitbaşı 119, Aytekin Öztaş 117 ve Ali Arda Yüksel 111 oy aldı. Sanayicilerden Cemal Altıntaş, Erdoğan Çiçekçi, Deniz Gündüz, Kamil Porsuk ve Haluk Tezcan yeni dönemde yönetim kurulunda görev almazken; Metin Akdaş, Atilla Sevinçli, İdil Yiğitbaşı, Aytekin Öztaş ve Ali Arda Yüksel yönetime giren isimler oldu.

"BU BİR BAYRAK YARIŞI"


EBSO Yönetim Kurulu üyeleri arasında yapılan değişiklikle ilgili konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, daha önceki yönetimlerde de bazı değişiklikler olduğunu söyleyerek, "Bu bir bayrak yarışı. Netice itibariyle herkesin burada emeği geçiyor. Yenilenmenin her zaman faydası var. Katkı koyan diğer arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Buralarda görev yapanlar huzurla, keyifle görev yapmalı. İzmir sanayisine, Türkiye sanayisine katkı koyacaklarına inanmalı" dedi.

Yönetimde gençleştirme yaptıklarını dile getiren Yorgancılar, şunları söyledi: "Kadın üye daha önceki yönetimde de vardı. Daha önce Berkay hanım (Berkay Eskinazi) vardı. Şimdi ise İdil hanımı (İdil Yiğitbaşı) aldık. Genç arkadaşımız Ali Arda Yüksel de bu dönemde bizimle olacak. Dolayısıyla o da burada yetişir. Oda camiası, oda çalışmaları ile ilgili tecrübe kazanır. Çünkü bu işi bizden sonra yapacak olanlar gençler. O yüzden bizim gençlere örnek olmamız lazım. Yenilenmemiz ve gençleşmemiz lazım."

"BURADA KIRGINLIK OLMAZ"


Eski yönetimde olup da yeni yönetimde olmayan üyelerde herhangi bir kırgınlığın söz konusu olmadığına dikkat çeken Ender Yorgancılar, "Kırgınlık ne olabilir ki? Biz her zaman dostuz, arkadaşız. Biri gidecek, biri gelecek. Ben de gittiğim zaman benim yerime birileri gelecek. Kırgınlık olduğunu düşünmüyorum. Başka yerlerde kırgınlık olabilir ama burada olmaz. Burası Ege Bölgesi Sanayi Odası. Burada kırgınlık, kavga, küslük olmaz. Onu başka yerlere sormak gerek" diye konuştu.

"GENÇLER GÖREV ALMAKTAN ÇEKİNMESİN"


CHP İzmir 24'üncü Dönem Milletvekili Alaattin Yüksel'in oğlu 39 yaşındaki Ali Arda Yüksel yönetim kurulunda görev alan en genç üyelerden biri oldu. Kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür eden Yüksel, "Mecliste benden daha genç arkadaşlarımız var. Büyüklerimiz bizi layık gördüler, onları mahcup etmemeye çalışacağım. Ben bunun çok önemli bir görev olduğunu düşünüyorum. Elimden geldiğince çalışıp faydalı olmak istiyorum. İnşallah kimseye mahcup olmam" dedi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın gençlere fırsat verilmesinde vizyon sahibi bir yönetici olduğunu savunan Yüksel şöyle konuştu:

"EBSO bir okul. Bu fırsat her zaman var. Gençlerin bu işlere girip bu yerlerde görev alma arzusu yeterli değil. Diğer meclis üyesi ağabeylerimiz bu konuda serzenişte bulunuyor. Son dönemdeki genel konjonktürden dolayı bu tür oda ve sivil toplum kuruluşlarında gençler geri planda kalıyor. Genç sanayici arkadaşlarımız görev almaktan çekinmesin. Bu nezih ortamları kendimizi geliştirmek ve ülkemize faydalı olmak adına kullanmalıyız."

MECLİSTEKİ KADIN SAYISI 3 OLDU


EBSO meclis ve meslek komitesi seçimlerinde meclisteki kadın sayısının azalmasıyla birlikte geçen dönemde seçilerek meclise 5 kadın üye girerken bu dönemdeki kadın üye sayısı 3 oldu. Işın Yılmaz'ın yanı sıra Mustafa Dirin'in kızı Nihan Dirin ile Selçuk Yaşar'ın kızı İdil Yiğitbaşı meclise girdi.