Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Ender Yorgancılar, Meclis Başkanlığına ise Salih Esen yeniden seçildi. Ege Bölgesi Sanayi Odasında (EBSO) geçen hafta seçilen meclis üyelerinin toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığına Ender Yorgancılar, Meclis Başkanlığına ise Salih Esen yeniden seçildi.

Oda binasında gerçekleşen seçimlerde, 4 Nisan'da seçilen 132 meclis üyesi, 2018-2022 döneminde görev yapacak isimleri belirlemek üzere sandık başına gitti. Tek listeyle seçime giren Yorgancılar, geçerli 125 oyun tamamını alarak yeniden Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Yorgancılar başkanlığında listede Halil İbrahim Gökçüoğlu, Muhsin Dönmez, Eyüp Sevimli, Hakan Ürün, Ateş Demiralan, Metin Akdaş, Atilla Sevinçli, İdil Yiğitbaşı, Aytekin Öztaş ve Arda Yüksel yer aldı.

Yorgancılar, yaptığı açıklamada, EBSO'da hiçbir zaman kırgınlık, kavga ve küslük olmadığını ve bundan sonra da böyle devam etmesini arzuladıklarına belirterek "Listedeki değişiklik gençlik için. Bundan sonra bu işe sahip çıkacak olanlar gençlerdir. Giden arkadaşlarımızda herhangi bir kırgınlık yok. EBSO'yu başka odalarla karıştırmamak lazım." diye konuştu.

Öğleden sonra yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerinde de EBSO Meclisi en yaşlı üye olan Nedim Uysal başkanlığında toplandı. Meclis Başkanlığına tek başına aday olan Salih Esen yeniden seçilirken Esen'in yardımcıları ise Işın Yılmaz ve Hakkı Attaroğlu oldu. Meclis katip üyeliğine ise Fatih Aracı seçildi.