Dolar/TL kuru yüzde 0,5'i aşan yükselişle 27,7720 seviyesine çıkarak rekor kırdı. Euro ise 29,0800 liradan güne başladı.

Serbest piyasada dolar 27,6050 liradan alınırken, euro ise 29,0780 liradan işlem görüyor. Dün doların satış fiyatı 27,5570 lira, euronun satış fiyatı ise 28,9860 lira düzeyindeydi.

Akkuyu NGS'de bütün sistemler, titizlikle kontrol ediliyor Akkuyu NGS'de bütün sistemler, titizlikle kontrol ediliyor

Küresel Piyasalar ve Beklentiler

Küresel piyasalarda yön arayışı devam ederken, ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki veriler yatırımcıların odak noktasında bulunuyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecekte atacağı adımlara ilişkin belirsizlikler, varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan veriler, iş gücü piyasasının yavaşladığına işaret etse de yatırımcılar, bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verilerini bekliyor.

Avrupa borsalarında da karışık bir seyir izleniyor. Fed'in gelecekteki adımları ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinin açıklamaları yakından takip ediliyor.

Dünya Bankası ve Ekonomik Büyüme

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı'nın (UNCTAD) Türkiye'nin ekonomisine yönelik büyüme tahminini yükseltmesinin ardından Dünya Bankası da Türkiye'nin bu yıla ilişkin büyüme tahminini yükseltti. Dünya Bankası, Türkiye'nin ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3,2'den 4,2'ye çıkardı.

Ayrıca, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), MHR Gayrimenkul'ün 4,30 liradan, Dofer Yapı'nın 17,11 liradan ve Borlease Otomotiv'in 25,29 liradan halka arz başvurusunu onayladı.

Teknik Analiz ve Destek-Direnç Seviyeleri

Analistler, bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin yanı sıra Almanya'da fabrika siparişlerinin takip edileceğini, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.500 ve 8.600 seviyelerinin direnç, 8.400 ve 8.300 puanının destek konumunda olduğunu belirtti.

Kaynak: AA