Dolar güncel gelişmelerle yükselişe geçti ve dün akşam saatlerinde rekor üstüne rekor kırdı. Dolar kuru bir süreliğine 5 TL'yi aştı. ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırım kararı alması sonucu Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar/TL bugün sabah saatlerinde 4.98'in üzerinde işlem görürken gün içerisinde 5.07'yi aştı.

Dolar/TL ABD’nin Türkiye’de bazı kişi ve kurumlara yaptırım kararı haberi ardından dün akşam 5’i aşarak tarihi zirveyi gördükten sonra bu sabah gerilerken, piyasalar iki ülke ilişkilerine yönelik gelişmeleri izliyor.

Dolar/TL’de tarihi zirvenin görülmesi ardından bugün tahvil faizlerinde yükselişin, borsa tarafında da baskı sürüyor.

ABD, Türkiye’de tutuklu bulunan ve geçen hafta ev hapsine alınan rahip Brunson’ın serbest bırakılması için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yaptırım açıkladı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından bu yatırımlara tepki olarak yapılan yazılı açıklamada, “ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyecek söz konusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir” denildi.