Delaware Üniversitesi'ne bağlı girişimcilik etkinliği Diamond Challenge sayesinde, Türkiye’nin dört bir yanındaki lise öğrencileri girişimciliği ilk elden deneyimleme imkânı yaşayacak. İzmir’de gerçekleşecek olan Diamond Challenge Türkiye Girişimcilik yarışmasını kazanan lise ekibi ise, ABD’de gerçekleşecek zirveye katılarak 1. lik ödülü olan 100.000 $ için yarışacak.

Gençlerin kendilerini geliştirerek hızla değişen dünyamıza adapte olmalarını sağlamak amacıyla yeni nesil projelerin arkasında duran EGİAD, önemli bir organizasyona daha imza atmaya hazırlanıyor. Dünyanın dört bir yanında organize edilen, Türkiye ayağı ise ilk kez EGİAD tarafından gerçekleştirilecek olan Diamond Challenge, öğrencilere, eğitimcilere ve destekçilere girişimcilik ruhu aşılayan ve becerilerini geliştiren en önemli projeler arasında gösterilmekte. Lise öğrencilerinin fikirlerini bir üst seviyeye çıkaran, 100.000 dolar ödül ve kaynak sunan yenilikçi bir girişimcilik yarışması olan Diamond Challenge (powered by Delaware Universty) için son başvuru tarihi 5 Ocak 2020 olarak açıklanmakta. Başvurular, www.diamondchallenge.org adresine yapılabilmekte. Program kapsamında başvuru gerçekleştiren adaylar, öncelikle online jüri üyeleri tarafından eleme sürecine dahil olmakta. Başka şehirlerden de katılım imkanının tanındığı etkinlik kapsamında seçilen 10 ekip, 10 Şubat 2020 tarihinde İzmir’de EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde gerçekleşecek finale katılabilecek. İzmir - Türkiye finalinde birinci gelen ekip ise 16 – 18 Nisan’da ABD’de Diamond Challenge Summit etkinliğindeki global sahnede yerini alabilecek.

Program Süreci Detayları

Etkinlik süresi sıralaması ise, ekip kurulumu, iş modeli sunumunun hazırlanması, oline başvurunun gerçekleştirilmesi, 10 Şubat 2020’de EGİAD Sosyal & Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde gerçekleştirilecek sunuma katılım olarak gerçekleşecek. Türkiye finalinde birinci gelen ekip ise, 16 – 18 Nisan 2020’de ABD’nin Newark kentindeki Daleware Üniversitesi’ndeki Diamond Challenge Summit Zirvesi’ne katılım gösterecek. Dünyanın lise öğrencileri için en üst düzey girişimcilik yarışması olan Diamond Challenge, Delaware Üniversitesi'ne bağlı girişimcilik etkinliği için bir temel taşı olan Horn Entrepreneurship aracılığıyla yaratılmış bulunmakta. Dünyanın dört bir yanındaki lise öğrencilerine girişimciliği ilk elden deneyimleme imkânı sunan bu program, inovatif fikri olan her bölgeden, her lise öğrencisine yönelik gerçekleştirilmekte, sınırsız girişimcilik bilgisi, tecrübesi ve sonsuz fırsat sunmakta. Ayrıca global ölçekte deneyim, ideathon, pitching, mentorluk ve network erişimi sağlamakta. Başvuranlar için global sahnede tutkularını sunma fırsatı da yaratmakta.

Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, STK olarak ilklere imza atmanın EGİAD vizyonerliğinden kaynaklandığını dile getirerek, şunları ifade etti: “Gelecek nesle güç vermek, girişimciliği geliştirici eventlere ev sahipliği yapmak bizim için önemli. Lise öğrencileri, dünyanın en üst düzey girişimcilik yarışması sayesinde, fikrini veya eğitimini finanse edecek büyük bir ödülü kazanma şansına sahip olacak. Bu yıl 9. su düzenlenecek olan Diamond Challenge’a, daha lise yıllarından girişimciliği güçlendirmek amacıyla dünyanın her yerinden inanılmaz bir katılım gerçekleşmekte. Gençler hem fikirlerini geliştirmekte hem de dünyadan harika ekiplerle tanışma fırsatı yakalamakta. Türkiye ayağını ilk kez gerçekleştiren kurum olarak büyük mutluluk duymaktayız.”