Dünya'nın bir çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de tespit edilen korona virüs vakaları panik ve önlemleri beraberinde getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulları tatil etme kararı alması ardından büyük işyerlerinde çalışanların izinli sayılması gündeme gelsede henüz yağın olarak iş yerleri tatil edilmedi. Buna rağmen Neutec ilaç firması her gün onlarca hastane uğrayan çalışanlarını korumak için 10 günlük tatil ilan etti. Firma tatil haberini çalışanlarına attığı mail ile duyurdu.

İşte Neutec yönetimi tarafından atılan mail:

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Ülkemizde de tespiti gerçekleşen Covid-19 vakasından ötürü gerekli koruyucu tedbirlerin alınmasına yönelik dün ilk bilgilendirme mailimizi iletmiştik. İçinde bulunduğumuz durum tekrar değerlendirildiğinde bir takım kararlar daha almış bulunmaktayız.

Siz tanıtım faaliyetlerinizi gerçekleştirmek üzere her üniteye gittiğinizde arkanızda bıraktığınız aileleriniz “Acaba babam/annem-eşim-oğlum/kızım-kardeşim risk altında mı?” diye tereddütle, kaygıyla dönüşünüzü beklemektedir. Dönem sonu olması sebebi ile belki de en çok sahada bulunmamız gereken zaman diliminde olmamıza rağmen hiçbir faktörün sizlerin ve ailelerinizin biyolojik, psikolojik sağlığından daha önemli olmaması koşulu göz önünde bulundurularak, yarından itibaren tüm saha ve merkezdeki çalışma arkadaşlarımız 13.03.2020 – 23.03.2020 tarihleri arasında sağlığımıza dikkat etmek üzere yıllık izinde olacağız.

Hiçbir ekonomik beklenti yukarıda belirtilen sizlerin ya da ailelerinizin duyduğu kaygıdan, tedirginlikten önemli değildir.

Bizlerin en büyük motivasyonu sizlerin ve ailelerinizin mutluluğudur.

Kişisel koruyucu tedbirlerinizi eksiksiz yerine getirmenizi rica eder, bilgilerinize sunarız.