2018'de İzmir’e an az 250 bin Çinli turist çekmek için çalışmalara başlayan İzmir Ticaret Odası bir medya şirketiyle anlaşma yaparak harekete geçti.

MUSTAFAİzmir Ticaret Odası’nın (İTO) Çin’de İzmir’in tanıtımını yapmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde işbirliği yaptığı Ionic Media ajansının temsilcileri ile bir araya gelen İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, tanıtım ajansına 2018 yılında İzmir’e an az 250 bin turist getirin çağrısı yaptı.
Kruvaziyer turizminde İzmir’in son yıllarda sıfırlandığını vurgulayan Demirtaş, turizmin canlanması için Çin ve Rusya’nın büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Çin’de İzmir’i tanıtmak amacıyla Ionic Media ajansı ile işbirliğine girerek, Çin’den gelen turist sayısını artırmak istediklerini kaydeden Demirtaş, “Çin'e gelmeye hazırız. Ama yeter ki 2018'de burada Çinli turistleri görelim. Çin’de önemli olan belediye başkanları. Ocak sonu Şubat başı gibi belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu’nu Çin'e götüreceğiz. Turist gönderen önemli kentlerde roadshow yaparak belediye başkanları ve turizmcilerle bir araya geleceğiz” dedi.

80 BİN ETKİLEŞİM

2018 yılının Çin’de “Türkiye Turizm Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Demirtaş, “6 Aralık akşamından bu yana Çin Anlaşmalı Ajansımız Ionic Medya’nın temsilcilerine İzmir’i gezdiriyoruz. Onlara İzmir’i internet üzerinden değil yerinde tanıtıyoruz. Fuarcılık Şefimiz, Şangay’da Belt&Road Brand yani Kuşak&Yol Fuarı’nda. Bu fuara İpekyolu çevresindeki 25 ülkeden katılım var. Ülkemizden sadece biz varız. Çin Ionic Medya Ajansı ile Odamız arasında Kasım ayından başlamak üzere tanıtım ve pazarlama kampanyası başlattık. Bu tanıtım özellikle dijital medya ile desteklenecek” dedi. Demirtaş, 1 Kasım günü Çin’in çok kullanılan Weibo ve Wechat hesaplarında kısa sürede 80 bin etkileşim gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.