HABER/ Sinan KESKİN

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında başlayan konkordato taleplerinde verilen 3 aylık geçici mühlet sürelerinin dolmaya başlamasıyla iflaslar arka arkaya gelmeye başladı. Ege Bölgesi'nin önemli firmaları hakkında bir biri ardına iflas kararı verilmeye devam ediyor. Günaydın Group, Pamukkale Turizm, Frida Doğal Maden Suyu ve Tüzemenler Yapı Grubu Metal Turizm San. ve Tic. Ltd.Şti.'nin ardından yine Tüzemenler Yapı Grup bünyesinde bulunan Dask İnşaat için de iflas kararı verildi.

Star Rafineri, Buca Sosyal Yaşam Kampüsü, Mavibahçe AVM, Point AVM, İzmir Park AVM, Alsancak Limanı Konteynır Kuleleri, Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali Cephe Çelikleri, Novada Balçova AVM, Gaziemir Optimum AVM, Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali, Çiğli Üst Geçitler gibi önemli projelere imza atan Dask İnşaat'ın devam ettiği projelerin akıbeti ise henüz bilinmiyor.

BİRÇOK PROJESİ VARDI

İzmir Valiliği, İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, İzmir Defterdarlığı, Buca Belediyesi, Dikili Belediyesi, İzmir İl Özel İdaresi, Bayraklı Belediyesi, Selçuk Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Türkan Özilhan Bornova Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi Baştabipliği, SSK İzmir İnşaat ve Emlak Sigorta Müdürlüğü, Yeni Foça Recep Kerman Lisesi, Menemen Anadolu Lisesi Müdürlüğü gibi kurumlara ait çeşitli tadilat, proje ve yatırımları hayata geçiren şirketin ayrıca Manisa Alaşehir 32 derslikli mesleki ve teknik lisesi yapım işi, Manisa Demirci Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu binası, Gördes Güneşli Ortaokulu ek derslik ve yemekhane yapım işi, Manisa Soma İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik öğrenci pansiyonu yapım işi ve Manisa Salihli Huzurevi yapım işi devam eden projeleri arasında. Dask İnşaat'ın yönetim kurulu başkanlığını bir dönem MHP İzmir İl Teşkilatı'nda başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Cumhur Tüzemen'in oğlu Cem Tüzemen yürütüyor.