DİSK'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası Birleşik Metal-İş İzmir Şubesi de, 2 Şubat'taki grevi için hazırlıklara başladı. Şube Başkanı Ali Çeltek, İzmir'de 170 üyeleri ile birlikte greve çıkacaklarını söyledi.

İşçilerin, alım gücünün son iki üç yılda çok fazla düştüğünü kaydeden Ali Çeltek, işverenden istenen yüzde 30'luk rakamın kamuoyunda yüksek algılanabileceğini fakat işçilerin ücretlerinin eridiğini söyledi. Çeltek; “İşçilerin ücretlerinin erimesine baktığımızda, hayat pahalılığına baktığımızda, istediğimiz rakamın aslında çok da yüksek olmadığı anlaşılacak. Ayrıca bizim iş kolumuz ağır bir iş kolu. Son derece hassas ve önemli işler yapıyoruz. Bu nedenle üyelerimizin istedikleri haklar, son derece normal. İstenilen rakamlar çok yüksek değil” dedi. Hükümetin açıklamalarını da kınadıklarını ifade eden Ali Çeltek; “Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'OHAL'i fırsata çevirdik. Sizin için kullanıyoruz' demesi çok büyük bir gaflet. Bunu, işçi ve emekçiler olarak doğru bulmuyoruz” sözleri ile eleştirilerini sıraladı.

HAKLARIMIZA SAYGI DUYUN


Grevin, OHAL bahanesi ile yasaklanabileceğini savunan Birleşik Metal-İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek, iktidara ve işverene, işçilerin demokratik haklarına saygı duyması çağrısında bulundu. Başkan Çeltek şunları söyledi: “Emekçilerin Anayasal, demokratik haklarına hükümetin saygı göstermesini bekliyoruz. Aynı şekilde işverenin de bu demokratik haklara saygı duymasını istiyoruz. Demokratik bir ortamda hakkımızı almak istiyoruz. İşçinin hak arama yollarını tamamen kapatıyorlar. İnsanları farklı yollara sevk etmeye çalışıyorlar. 2018 yılında böyle yasaklarla karşı karşıya kalmak bizleri üzüyor, bu yasakların karşısındayız. Yapılanlar doğru değil. Buna karşı elimizden gelen mücadeleyi sergileyeceğiz. Tüm emek ve demokrasi dostlarınının, metal işçilerinin direnişine destek vermeye çağırıyorum.”