Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türk ekonomisinin 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7.4’lük büyüme rakamına ulaşmasının yabancı yatırımcının seçim sonrasında Türkiye’de yatırım yapması için davet anlamına geldiğini, Türk ekonomisinin yabancı yatırımcıya yeşil ışık yaktığını söyledi.

Türkiye, 2017 yılında yakaladığı yüzde 7.4’lük büyüme rakamını, 2018 yılının ilk çeyreğinde devam ettirdi. Bu durumun sevindirici olduğunu belirten Jak Eskinazi, "Türk ekonomisi büyümede sürekliliği yakaladığını, kırılganlıktan uzak olduğunu gösterdi. 24 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye’ye gelecek yabancı yatırım miktarında artış bekliyoruz. Artacak olan yabancı yatırımla ekonomimiz daha da büyüyecek ve 2018 yılının sonraki çeyreklerinde dünyanın en fazla büyüyen ekonomisi konumuna gelecektir" diye konuştu.

TARIM SEKTÖRÜ UYARI VERİYOR


Türkiye’nin büyüme rakamlarına sektörler bazında bakıldığında; Hizmet, sanayi ve inşaat sektörlerindeki büyüme rakamlarının tatmin edici seviyede olduğunu belirten Eskinazi, tarımdaki büyüme rakamlarının, bu sektöre devletin daha fazla destek olması gereğini ortaya çıkardığını ifade etti. Eskinazi, "Tarım sektörü ikinci çeyrekten itibaren büyümeye daha büyük katkı sağlar konuma kavuşturulursa, büyüme rakamlarına daha fazla katkı sağlar" dedi.

İhracatın 2018 yılının ikinci çeyreğinde, ilk çeyreğe göre daha yüksek oranda arttığına dikkati çeken EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2018 yılının ikinci çeyreğindeki ihracatın, Türk ekonomisinin büyüme rakamlarına daha olumlu etkisi olacağını sözlerine ekledi.