Önceki kapanışa göre 1,34 puan azalışla yüzde 0,02 değer kaybederek açılış yaptı.

Borsa Güne Yatay Başladı

Bankacılık endeksi yüzde 0,22 düşerken, holding endeksi yüzde 0,13 arttı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazancı orman kağıt basım yüzde 0,68 ile elde ederken, en çok gerileyen ise sigorta yüzde 0,38 ile oldu.

Dünün Değerlendirmesi ve Beklentiler

Dün satış baskılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 1,04 düşüşle 8.009,33 puandan kapandı.

Analistler, küresel piyasalarda ABD ekonomisinin yumuşak iniş olasılığının varlık fiyatlarını etkilediğini belirtirken, bugün yoğun veri gündeminin yatırımcıların odak noktasında olduğunu vurguladı.

Merkez Bankalarından Gelen Veriler ve İzlenen Gelişmeler

ABD'de dün açıklanan makroekonomik veriler sonrası Fed'in daha temkinli adımlar atabileceği ve gelecek yılın ilk yarısında faiz indirimlerine başlayabileceği ihtimalinin güçlendiği ifade ediliyor.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ise dün enflasyondaki düşüşe dikkat çekerek, "Kasım ayı öncü göstergeleri aylık enflasyondaki gerilemenin devam edeceğine işaret etmekte." dedi.

Analistlerin Yorumları ve Değerlendirmeleri

Analistler, TCMB'nin iletişim dilinin piyasalar açısından oldukça tatmin edici olduğunu vurgulayarak, özellikle öngörülebilirliğin arttığı ve bu durumda TCMB'nin kullandığı iletişim dilinin etkili olduğunu belirtti.

Ayrıca, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminin düşüş eğilimini sürdürerek, 332,8 baz puan ile 19 Mart 2021'den bu yana en düşük günlük kapanışını gerçekleştirdiği kaydedildi.

IMF'ten Şimşek'e övgü! Biz de bu politikayı tavsiye ederdik IMF'ten Şimşek'e övgü! Biz de bu politikayı tavsiye ederdik

Beklenen Gelişmeler ve Teknik Analizler

Bugün yurt içinde büyüme, TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) özeti ve haftalık para-banka istatistikleri takip edilecek. Yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de kişisel gelirler ile harcamalar gibi önemli veriler izlenecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.100 ve 8.200 seviyelerinin direnç, 8.000 ve 7.900 puanın destek konumunda olduğu belirtildi.

Kaynak: AA