Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Genel Kurulu EGİAD Dernek Merkezi’nde yapıldı. Yapılan seçimde BASİFED Yönetim Kurulu Başkan Vekili Seda Kaya Ösen yeni dönemde oy birliği ile BASİFED yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi. BASİFED üyesi derneklerin başkan ve yöneticilerinin büyük ilgi gösterdiği genel kurulda konuşan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, BASİFED’in İzmir’de yer alan gönüllülük esaslı iş insanları derneklerinin dayanışmasının sembolü haline geldiğini söyledi.

“TÜRKONFED’de İzmir’in sesine ihtiyaç var”


Yeni yönetimin istikrarı devam ettirerek birlik ve beraberliğimizi koruyup geliştireceğine olan inancının oldukça yüksek olduğunu ifade eden Akgerman, “Bu görevi devralırken bu büyük sorumluluğu üstlendiğim için gururluydum. Görev sürem boyunca her alanda iş dünyasının çıkarlarını savunmaya gayret gösterdim. Çatı kuruluşumuz TÜRKONFED’in pek çok önemli etkinliğini İzmir’de gerçekleştirmesi, İzmirli sanayici ve iş insanlarının seslerinin daha gür şekilde duyulmasına olanak tanıdı. TÜRKONFED’te İzmir’in sesine, İzmir’i duyurmaya ihtiyaç var” diye konuştu.

“Yapısal reform şart”


Türkiye’nin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Akgerman, “Her ne kadar büyüme rakamları bunun aksine bir algı oluştursa da burada baz etkisini ve teşviklerin katkısını görmek gerekiyor. Teşvikler sayesinde sağlanan büyümeler, ancak kısa dönemli rahatlamalar yaratabilir. Ülkemiz ekonomisinin gerçek bir büyüme trendi yakalayabilmesi için, yapısal reformların hızla hayata geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Genel kurulda mali ve denetim raporların okunup oy birliği ile kabul edilmesinin ardından yapılan seçimlerde Seda Kaya’nın yer aldığı liste oy birliği ile seçildi. Genel kurulda ayrıca yönetim kurulu görev süresi de 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı.
Listesinin oy birliği ile seçilmesinin ardından kürsüye gelen BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, BASİFED’in daha da etkin çalışması için yeni dönemde gayret göstereceklerini söyledi.

“İş dünyasının aynası olacağız”


Kaya, Akgerman ve ekibinin başarılı bir dönem geçirdiğini  söyleyerek, “2018-2021 Donemi Basifed  yönetim kurulu adına bizde bu dönemde geliştirilmiş olan birlik ve beraberlik ruhunu koruyarak, bayrağı bir adım daha ileriye taşımak için gayret göstereceğiz. İzmir ve bölgedeki derneklerin çatı kurulusu olarak yeni dönem için iki hedef belirledik. İlk hedefimiz derneklerimiz arasındaki birlikteliğin ve iş birliğinin artarak devam etmesini sağlamak. İzmir’de daha önceki yıllarda alıştığının aksine, derneklerimiz arasında bir uyum ve iş birliği bulunuyor. Bu gelişmedeki en önemli pay, ortak fayda için elini taşın altına koyan değerli başkanlarımız. Bir diğer etkende  BASİFED gibi bir çatı örgütün varlığı ve etkin çalışması. Yeni dönemde bizde bu geleneği devam ettirerek, kurumlar arasındaki iş birliğini ve ortak projeleri sürdürmeyi hedefliyoruz. İkinci hedefimiz ise İzmir’in TÜRKONFED ile bağlantısını sağlamak. TÜRKONFED, gittikçe yaygınlaşan yapısı ile bugün Türkiye’nin dört bir köşesindeki federasyonları ile bağımsız iş insanlarının buluşma noktası. Bu acıdan güçlü bir BASİFED’in varlığı da çok önemli.  Sivil toplum kuruluşlarının en önemli varoluş sebebi  siyasetten bağımsız olarak, iş dünyasının aynası olmak” diye konuştu.


BASİFED Yeni Dönem Yönetimi


Seda Kaya Ösen
Aydın Buğra İlter
Betül Elmasoğlu
Bilge Kalpaklıoğlu
Cengiz Yavaş
Eyüp Sevimli
Fadıl Sivri
Halil Nadas
Hasan Küçükkurt
Hayati Ertuğrul
Huriye Serter
Ömer Tercioğlu
Mukkaddes Çelik
Mustafa Akkalay
Mustafa Karabağlı
Mustafa Aslan
Nilhan Antitoros
Osman Vural
Yonca Güngör