Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bloomberg HT ve Habertürk ortak yayınında konuşuyor.

Bakan Nebati'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"20 Aralık 2021 Türkiye için önemli günlerden biriydi, tarihe geçen bir gün oldu. Ekonomik manifesto açıklandı ve etkisini gösterdi. KKM başlarken, ilk andan itibaren Türkiye'de çok ciddi bir şekilde talebin oluşmasına ve oraya doğru yönelişin ivme kazanarak başlamasına neden oldu.

Önce bireyseller, sonra tüzeller, son ve en önemli ayağı da vergi istisnası ile 31 Aralık'a kadar kur farklarını istisna etme imkanı sağladık, günlük girişler hızlı bir şekilde dövizi de tetikledi.

Dün akşam itibariyle kur korumalı mevduata katılım 340 milyar liraya yaklaştı. Kur korumalı mevduatla 10 milyar doları aşan bir döviz bozumu ve ona yakın bir TL girişi oldu. Dövizden dönüşlerin payı ise yüzde 49 oldu.

Biz kurdan etkiliyoruz, kurdaki herhangi bir değişim fiyatlara yansıyor, böyle bir psikoloji var, bunu kabul etmemiz lazım.

Yurt dışı etki ve kur artışı sonrası enflasyonda yükseliş kaçınılmaz oldu. Enflasyon bir süre mevcut seviyelerde devam edecek, yaz aylarında gevşeme bekliyoruz.

Yarın açıklayacağımız paket ile üzerimizdeki yüklerle ilgili atacağımız adımlarla herkesin işbirliği ile bu psikolojiyi tersine çevirmek gayretindeyiz.

Yastık altındaki altının ekonomiye kazandırılması noktasında paydaşları daha etkin hale getirelim.

Şeffaflık, güven, istikrar, bir araya getirildiğine, KKM'ye olan ilgi altına dönük de olacak"

Ayrıntılar geliyor...