EGİAD seçim maratonu devam ediyor. Ocak ayında gerçekleşecek seçimde başkan adayı olan Mustafa Arslan ve yönetim kurulu listesinde yer alan Alper Koçak gazetemizi ziyaret ederek projelerini anlattı.

sinannEGİAD'ın mevcut yönetim kurulunda başkan vekilliği görevini yürüten Mustafa Aslan yeni dönem için ‘EGİAD30’ isimli çalışma grubuyla seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında basın ziyaretleri gerçekleştiren Aslan ve yönetim kurulu listesinde yer alan Alper Koçak, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila'yı ziyaret ederek, önümüzdeki yıl 30. yaşını kutlayacak olan EGİAD’ı katılımcı, dinamik ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla geleceğe emin adımlarla taşıyacaklarını söyledi.

EGİAD’ın yeni dönemde siyasetten ve ideolojilerden uzak kalarak ekonomik ve toplumsal konularda içerik geliştirip, cesur söylemlerle inandığı doğruları toplum ve ilgili paydaşlarla paylaşan etkin bir iş insanları derneği olmayı sürdüreceğini vurgulayan Aslan, “Bölgemizin en etkili iş insanı örgütlerinden biri olan EGİAD, biz yerel basının gücüne ve etkisine inanıyor. Önümüzdeki süreçte yerel basın ile daha etkin işbirlikleri yapılabileceğini düşünüyoruz” dedi. Yeni dönemde 15’in üzerinde yeni proje hayata geçireceklerini dile getiren Aslan, “Projelerimiz EGİAD’ın yapısal gelişimine katkı sağlayacak ve bölgesel kalkınmaya lokomotif olacak. Seçim sürecinde kamuoyu ile paylaştığımız projeler bizim için bağlayıcı niteliktedir. Göreve geldiğimizde bu projeleri bellibir sistematik çerçevesinde hayata geçireceğiz” diye konuştu. Mustafa Aslan, gerçekleştirmeyi planladıkları bazı projelerinin şunlar olduğunu kaydetti; “EGİAD Meslek Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu, EGİAD Düşünce Kulübü (Think Tank), EGİAD Dijital Dönüşüm, EGİAD Dış Ticaret Elçileri, Markalaşma, EGİAD Genç İş Ödülleri, Sektörel Dağılım ve Kümelenme, Kurumsal Hafıza, Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerini hayata geçireceğiz.

9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Atilla ise, EGİAD'ın İzmir'de birçok konuda sürükleyici gücü bulunduğunu belirterek, yeni dönemde vadedilen projelerin hayata geçirilmesinin diğer kurumlar için de itici güç olacağını söyledi. EGİAD Düşünce Kulübü (Think Tank) projesini önemsediklerini vurgulayan Attila, İzmir için üretilecek her türlü fikre ve projeye destek olacaklarını ifade etti.

ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ


Faaliyetlerini Türkiye’de kurumsal yönetim anlayışının gelişmesi ve bu alandaki iyi uygulamaların artırılması misyonuyla sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ev sahipliğinde İzmir’de, “Yönetim Kurullarında Son Trendler-Değişen Dünyaya Ayak Uyduran Yönetim Kurulları” konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, dünyanın içinde olduğu değişim sürecinde işletmelerin iş yapmaya devam edebilmesi için kurumsal açıdan dayanıklı olmak zorunda olduklarını belirterek, “Biliyoruz ki yönetim kurulları şirket dayanıklılığı ve değişime ayak uydurmak için en temel organ” dedi. EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter ise konuşmasında, şunlara dikkat çekti: “EGİAD olarak kurumsal yönetim, aile şirketlerinin kurumsallaşması, sürdürülebilirlik ve iyi yönetişimin önemine inanıyor ve bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Sivil toplumda iyi yönetişim konusunda da örnek olabilmek adına EGİAD olarak 2 yıldır bağımsız dış denetim ve kurumsal yönetim derecelendirme notu almaktayız. Dinamik ve öngörülemeyen koşullarda iş yapmak durumunda kalan şirketlerimizin, artık sadece operasyonel süreçlerde değil, yeni finansman modelleri, yetenek yönetimi, yeni kuşaklar ile çalışma, risk yönetimi, çevik yönetimi ve yeni nesil yapılanma gibi stratejik konularda da yetkin ve gerekli çeşitliliğe sahip olması gereklidir.”