Oto galericilerin Gaziemir'e sıkıştığını, İzmir'in kuzey, güney ve doğu aksında da benzer yapılara ihtiyaç duyulduğunu söyleyen İzmir Oto Galericileri Odası Başkanı Zafer Dursun, bu amaçla İzoto Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’ni (OTOKOP) kurduklarını açıkladı. Kaya Prestij Oteli'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Dursun, toplam 500 üye kapasiteli kooperatifin biri Çiğli-Menemen, diğerleri Bornova-Kemalpaşa ve Menderes-Kısıkköy aksında toplam 3 büyük kompleks kuracaklarını belirtti.

İZMİR'İN 3 NOKTASINA

Çok zor bir süreçte bu göreve geldiklerinin altını çizen Zafer Dursun, “Bizim amacımız her biri en az 200 galeriden oluşacak 3 farklı bölgede otomobilciler için Otomobil Dünyası ismiyle tesislerimizi hayata geçireceğiz. Bunun için söz bu bölgelerden boş arsa bakıyoruz” dedi. Arsayı bulduktan sonra üst yapının hayata geçirilmesi için maddi sıkıntılarının olmayacağını da dile getiren Dursun, “Üyelerimizi en iyi lokasyonda işyeri sahibi yapmak için uğraşıyoruz. Yeter ki Hazine'den bize yer tahsis edilsin biz de hemen inşaatına başlayalım” diye konuştu.

OTOKENT'E ALTERNATİF

Bu mesleğe bir çeki düzen verip merdiven altından kurtarmayı amaçladıklarını ifade eden Dursun şöyle konuştu: “Bu işe kalite getirmeliyiz. Gaziemir'deki Otokent'te artık yer kalmadı. Bizim yapacağımız tesisler de Otokent'e alternatif yerler olacak. Araştırmalarımıza göre örneğin Bornova'da arsayı bulup projemizi yaptığımızda Kemalpaşa'dan, İzmir merkezden hatta Uşak ve Afyon'dan bile alıcılar gelir.”

SATINCA BİLE ÜZÜLÜYORUZ

Dolar ve Euro'daki artışlar nedeniyle satılan araçların yenisinin yerine konulamadığını vurgulayan Dursun, “Dün sattığımız araç için üzülüyoruz çünkü yenisi o paraya gelmiyor. Utanmasak sattığımız aracın satışını iptal edebilecek konuma geldik. Komisyonculuk yapanlar da 2-3 gün içinde araç sahibinin fiyatını artırmasından dolayı iş yapamıyor” dedi.

MÜJDE BEKLİYORUZ

Kooperatifi Mart ayında kurduklarını ve ilk genel kurulu da Haziran ayında gerçekleştirdiklerini kaydeden Zafer Dursun, “Üye kayıdı için de önümüzdeki günlerde tekrar toplanıp belirleyeceğiz. Şu an en büyük sorunumuz arsa. Milli Emlak İl Müdürlüğü'nden veya ilgili devlet kurumlarından gelecek müjdeli haberi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.