İzmir Ticaret Odası'nda 26 yıllık Ekrem Demirtaş dönemine son veren Mahmut Özgener başlattığı değişime makam aracı ile devam ediyor. Özgener, 35 TC 501 plakalı makam aracını satıyor.

DEĞİŞİME HIZLI BAŞLADI

Başkanlık koltuğuna oturmasının hemen ardından Genel Sekreter Duygu Mutluel ile yollarını ayırarak EGİAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri'ni İZTO'ya transfer eden Özgener, farklı bir yönetim anlayışı izleyeceğinin sinyallerini vermişti. İZTO'nun yeni başkanı Mahmut Özgener, ilk günden başladığı değişime makam aracını satarak devam ediyor.

ÖZEL ARACINI KULLANACAK

Resmi plakalı makam arabası kullanmak istemeyen Özgener'in, Demirtaş'ın uzun yıllardır kullandığı makam arabasını ihale ile satacağı, kendi özel aracınının yakıt ve tüm bakım giderlerini de kendisinin karşılayacağı öğrenildi. Meclis Başkanı Selami Özpoyraz da 35 TC 950 plakalı araç yerine kendi özel aracını kullanırken bu aracın satılıp satılmayacağı bilinmiyor.

GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Mahmut Özgener'i desteklemelerinin en büyük sebebinin saltanat peşinde koşması olduğunu ifade eden İZTO Meclis Üyesi Adil Özyiğit, “Yıllardır bunu dile getiriyorduk. Oda başkanlığı saltanat sürmek için değildir. Odanın kaynakları üyelerin menfaatleri için kullanılmalıdır. Mahmut Özgener de bizim yıllardır özlemini duyduğumuz bir başkan profili çiziyor. Bu nedenle kendisini destekledik” dedi. Özgener'in bu tercihinin bu makama koltuk ve saltanat için gelmediğinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Özyiğit, “Özgener'in makam aracına binmesi aslında yadırganacak bir durum değildi. Ama bu tercihi ile gönüllerimizi fethetti. Odada değişimin süreceğini ve özlediğimiz bir yönetim anlayışına geçtiğimizin göstergesidir. Bu tercih bu değişimin mesajıdır” şeklinde konuştu.

SIRADA YENİ BİNA VAR

İZTO Başkanlığı'na seçildikten sonra değişime hız veren Mahmut Özgener'in, 75 milyon liraya malolan İZTO'nun yeni hizmet binasının kiraya verilen son üç katının da İZTO bünyesine katılması için çalıştığı belirtildi. Önümüzdeki günlerde kiracılarla uzlaşmaya gidilerek kirada bulunan bu katların da İZTO birimlerinin kullanımına açılması bekleniyor.