Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Gaziantep’te Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Gaziantep’te

Altın, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artış döngüsünün sona yaklaştığına dair işaretlerle desteklenerek iki ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Fed’in para politikasında sıkılaşmaya gitmesi, altının rakibi olan doları zayıflatıyor ve altına olan talebi artırıyor.

Ons Altın 1980 Doları Aştı

Spot altın ons başına 1980 dolardan işlem görüyor. Bu seviye, 17 Mayıs’tan bu yana görülen en yüksek gün içi seviye olarak kayıtlara geçti. Altın fiyatları, ABD ve İngiltere’deki enflasyon baskılarının azalmasıyla merkez bankalarının daha ne kadar sıkılaştırma yapması gerektiğine dair yeniden değerlendirmeleri tetiklemesinin etkisiyle yükselişini sürdürüyor.

Gram Altın Rekor Kırdı

Altının ons fiyatındaki yükselişin yanı sıra dolar/TL kurundaki artış da gram altın fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı. Gram altın sabah saatlerinde 1719 TL’ye ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Altın Fiyatları Ne Olur?

Altın fiyatları, Fed’in faiz kararları ve küresel ekonomideki gelişmelerden etkileniyor. Uzmanlar, altının ons fiyatının 2000 dolar seviyesini test edebileceğini, gram altının ise 1800 TL’yi aşabileceğini belirtiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ