Toplam 421 bin metrekare büyüklüğe sahip Kültürpark'ta, bu akşam 20:00'de Lozan kapısı önünde düzenlenecek törenle 10 gün sürecek 91'inci İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ve Uluslararası Gastronomi Fuarı 'Terra Madre Anadolu' kapılarını ziyaretçilerine açacak. Fuara 10 gün boyunca 1.5 milyonu aşkın ziyaretçinin gelmesi beklenirken 45 ülkeden 200'ü aşkın katılımcı da İzmir'i dünyaya tanıtacak. Gerek yabancı heyetler ve gastronomi meraklıları gerekse yurtiçinden İzmir'e gelen katılımcılar kentteki otelleri doldurup 10 gün boyunca konaklama, ulaşım, yeme-içme, hediyelik eşya ve eğlence sektörüne 1 milyar liralık katkı verecek. Fuarda Bülent Ersoy'dan Gülşen'e, Özcan Deniz'den Gökhan Tepe'ye kadar onlarca sanatçı sahne alacak

'İZMİRLİ' TANITILACAK

Açılış töreni öncesi düzenlenecek kortej yürüyüşü saat 19.00’da Gündoğdu Meydanı’ndan başlayacak. Karnaval havasında, alkışlarla Plevne Bulvarı’nı takip edecek kortej Kültürpark Lozan Kapısı’nda son bulacak. Açılış seremonisinin ardından protokol üyeleri Fuar’ı ziyaret edecek. Bu yıl İtalya dışında ilk kez düzenlenen Terra Madre’ye de ev sahipliği yapan fuar kapsamında, İzmirli küçük üreticinin Terra Madre Anadolu İzmir ile dünyaya açılıp ihracatçı olmasını sağlayacak 'İzmirli' markasının tanıtımı gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 'Başka Bir Tarım Mümkün' vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen Mera İzmir Projesi küçük üreticiye ihracatçı olmanın kapısını açarken yerli ve yabancı fuar katılımcıları, İzmirli markası ile üretilen küçük üreticinin ürünleriyle tanışma fırsatı bulacak.

Bu yılki fuarın ana sponsoru Folkart, etkinlik sponsoru Migros oldu. Fuarın giriş ücretleri tam 8 TL, öğrenci 3.50 TL olarak belirlendi. Etkinlikler 16.00-23.00 saatleri arasında düzenlenecek.

'İZMİR SOFRASI' KURULACAK

4 Eylül 2022 Pazar günü saat 19.30’da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, Okan Bayülgen, Sahrap Soysal ve Danilo Zanna Mutfak Şovu Sahnesi’nde düzenlenecek 'İzmir Sofrası' etkinliğinde ziyaretçilerle buluşacak. Mutfak Şovu Sahnesi'nin yanı sıra Michelin Yıldızlı dünyaca ünlü Şef Cristina Bowerman, Ayhan Sicimoğlu ve Ahmet Güzelyağdöken ile yemekler hazırlanıp tadılacak.

İŞ, OYUN, FESTİVAL

İFE'de bu yıl Terra Madre Anadolu fuarının yanı sıra 'İzmir İş Günleri', Riot Games iş birliğiyle düzenlenen 'League of Legends Türkiye Büyük Finali 2022' ve '10. Yıl Festivali’nin de dâhil edilmesiyle kente canlılık gelecek. Dünyanın dört bir yanından katılımcı ve ziyaretçileri ağırlayacak fuarlar boyunca, onlarca konser, tiyatro, yarışma, mutfak şovları, söyleşiler, sportif faaliyetler gibi birbirinden renkli etkinlikler yapılacak.

YILDIZ YAĞMURU

Uzun yıllardır Fuar’ın vazgeçilmezi olan Çim Konserleri’nde 2 Eylül’de Hadise, 3 Eylül’de Gülşen, 4 Eylül’de Özcan Deniz, 5 Eylül’de Bülent Ersoy, 6 Eylül’de Tuğba Yurt, 7 Eylül’de Gökhan Tepe, 8 Eylül’de Derya Uluğ, 9 Eylül’de Çakal&Reckol, 10 Eylül’de Şef Tuluğ Tırpan yönetiminde 100. Yıl İzmir Türküleri Senfonik Konser ve 11 Eylül’de de Haluk Levent sahne alacak.

TÜRKİYE FİNALİ

Fuar, oyun dünyasının önemli etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Yılın en iyi League of Legends takımının belirleneceği Türkiye Büyük Finali 2022, 10 Eylül 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek. 9 ve 10 Eylül 2022 tarihlerinde Riot Games işbirliğiyle özel bir League of Legends 10. Yıl Festivali de gerçekleştirilecek.