Turizm sektörünün umut buluşması 11. Travel Turkey ve 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi Fuar İzmir'de başladı. 36 ülkenin katıldığı organizasyonda renkli görüntüler ortaya çıktı.

MUSTAFATürkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir'de fuar ve kongre bereketi yaşanıyor. Aynı gün kapılarını açan 11. Travel Turkey ve 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde gerçekleşen “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2018 lansmanı Fuar İzmir'de gerçekleştirildi. Açılış maratonu Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen turizm sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği 10. Travel Turkey ile başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ev sahipliğindeki açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da katıldı.

HEDEF BİN DOLAR

Açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Travel Turkey'in her yıl biraz daha büyüdüğünü belirterek, “Bu yıl 20 bin metrekareye ulaştık. Bu sene ilk kez Çin ve Tayland gibi ülkeler katıldı. Bize düşen görev her sene biraz daha geliştirerek, ev sahipliğini daha iyi yapmaya çalışarak ülkemizin turizm ve hizmet sektöründe kalkınmasına katkıda bulunmak. Yarından itibaren 12. fuarda daha iyisini yapmak üzere çalışmaya başlayacağız” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, küçük hedeflerle başlayıp Türkiye'nin en önemli turizm fuarı olan Travel Turkey'in bu derece yükselmesinin büyük başarı olduğunu belirtti, “Türkiye dünyada başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı zenginliklere sahip. Dünyanın en zengin kütüphanesi Anadolu topraklarının kendisi. Türkiye’nin her yerinde 12 ay devam edecek turizmi çeşitlendirerek, paketlerimizi yenileyerek yolumuza devam etmek zorundayız. Dünyanın yeni pazarlarına açılacağız. Turist başı geliri 644 dolardan bin dolara çıkarmak için el birliği ile gayret edeceğiz” diye konuştu.

DOĞRU TERCİH YAPTIK

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise Türkiye'nin Efes’ten Kapodokya’ya, Sümela’dan Ayasofya’ya, Selimiye’den İshakpaşa’ya adeta bir açık hava müzesi olduğunu belirterek, “Özellikle İzmir ve yöresi eşsiz doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri, uygun iklim şartları, tüm yıla yayılan turizm olanakları, konaklama ve ulaşım alt yapısıyla turizme geniş bir potansiyel sunmakta. Travel Turkey de yeni atılımlara yeni işbirliklerine olanak sağlayacak” dedi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, “Travel Turkey için İzmir'i seçerken 'yer bakmaya gerek yok, o yer İzmir' dedik ve fuarı İzmir'e taşıdık. O gün üzüldük, İstanbul'dan İzmir’e taşırken. Ama biz İzmir'i seçtik. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Aziz Kocaoğlu’na şükranlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.
travel-(2)

Erken Rezervasyon Kampanyası tanıtıldı

Yaşanan krizler nedeniyle sıkıntılı bir sürece giren turizm sektörü Fuar İzmir'de umut tazeledi. Çıtasını her geçen yıl daha da yükselten Travel Turkey İzmir, binden fazla katılımcı ve 36 ülkenin turizm profesyonelini İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir’de buluşturdu. 10 Aralık'a kadar açık kalacak fuara bu yıl 36 ülkeden ve 54 ilden toplam bin 284 katılımcı dahil oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleşen “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2018 lansmanının da yapıldığı fuarda, Almanya, Avusturya, Bahreyn, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin Halk Cumhuriyeti, Etiyopya, Fransa, Gana, Gürcistan, Endonezya, Fas, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Irak, İngiltere, İsrail, İtalya, Kırgızistan, Makedonya, Malezya, Namibya, KKTC, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus, Türkiye, Özbekistan, Vietnam, Uganda, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan yer alıyor.

Otel ekipmanları için özel bölüm

Turizmin önemli unsurlarından biri olarak öne çıkan otelcilik sektörü için de Travel Turkey İzmir’de özel bir bölüm oluşturuldu. ‘Otel Ekipmanları Özel Bölümü’ adı altında oluşturulan alanda fuara gelen katılımcı ve ziyaretçiler, isteklerini karşılayacak seçenekleri inceleme fırsatı bulabiliyor.
11. Travel Turkey Uluslararası Destinasyon Partneri olarak fuara katılan Ukrayna ile Türkiye arasında pasaportsuz seyahat olanağının bulunması nedeniyle birliktelik ayrı bir önem kazanıyor. Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi ve turizm sektörü temsilcilerinin partner il konukları olarak katıldığı fuarda, bölgedeki otel ve acenteleri, turizm alternatiflerini profesyonellere tanıtacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troia’nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olması nedeniyle ilan edilen ‘2018 Troia Yılı’nın tanıtımı için de ‘Travel Turkey İzmir’de etkinlikler düzenlenecek.