Haber/ Murat ERVİN 

Karanfil Group, Kevalay Turizm ve Libya Demir Çelik Şirketi (LISCO) ortaklığıyla 25 yıl aranın ardından yeniden başlatılan yolcu gemisi seferleri kapsamında Libya'nın Misrata kentinden yola çıkan Kevalay Queen, 5 Aralık'ta İzmir limanına demirlemişti. Geminin rotasını İstanbul'a çevirmesinde ise arka planda yaşanan çekişmelerin etkili olduğu iddia edildi. Bu iddiayı güçlendiren gelişme ise 5 Aralık'ta gelen ilk gemi için Alsancak Limanı'nda yapılması planlanan karşılama törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ve İzmir Valiliği'ni temsilen kimsenin katılmaması oldu. Yaşanan gerilimin Libya'daki yetkililerin de dikkatini çektiği ve İzmir'e soğuk bakmalarına neden olduğu, kimsenin bu seferleri sahiplenmemesinin de hayal kırıklığı yarattığı öğrenildi. Diğer yandan Alsancak Limanı'nın bu tür organizasyonlar için yeterince hazır olmadığı, yük taşıma ve yükleme sırasında görevlilerin ciddi sorunlar yaşattığı sanki her şeyin 'bir daha gelmeyin' dercesine yapıldığı ve çok yüksek hizmet bedelleri istendiği de iddialar arasında.

'BİZLERİN DE EKSİKLERİ OLDU'

Libya ile gemi seferlerinin başlaması konusunda yoğun çaba sarf eden İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan yaşanan gelişmelerden üzüntü duyduklarını vurguladı. Ticari bir seferin yapıldığını ve kararı saygıyla karşıladıklarını kaydeden Özkoparan, “Aslında en başından beri İstanbul'u düşünüyorlardı. Fakat biz İzmir'de de önemli işbirliklerine ve ticari başarılara imza atacakları konusunda onlarla görüşüp ikna etmiştik. Gelen yolcular aynı zamanda turistik amaçlı olarak da gezmek, dolaşmak istiyor. Bu nedenle İstanbul'u tercih ettiklerini düşünüyoruz. Açıkçası bizlerin de eksikleri oldu bunların da giderileceğine eminim” dedi. Önümüzdeki günlerde yine Libya üzerinden yeni seferlerin başlatılması için girişimlerde bulunacaklarını açıklayan Özkoparan, bu girişimde ne denli başarılı olunacağının ise henüz belli olmadığını da sözlerine ekledi.

'ARZ VE TALEP MESELESİ'

DTO İzmir Şube Başkan Yardımcısı Mihri Çelik ise konuya arz ve talep açısından bakmak gerektiğini, Libyalı yolcuların 'İstanbul'a gidilsin' konusundaki yoğun baskılar sonucu geminin rotasını değiştirdiğini açıkladı. Çelik, “Libyalılar hem ürün anlamında daha fazla alternatif bulacaklarına inanmaları hem de İstanbul'a yakın İzmit, Bandırma, Gemlik gibi bölgelerdeki yarı mamul ürünler ve tüketim malzemeleri ile İstanbul'un turistik açıdan kendilerine daha fazla hitap edeceğini düşünmeleri bu sonucu getirdi. İzmir'de de istediklerini bulabilirlerdi fakat yolcuların talepleri belirleyici oluyor” ifadelerini kullandı.

'İKİ NEDENİ VAR'

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı, Türkiye Libya İş Adamları Derneği Başkanı Murtaza Karanfil, Libya'dan gelen yolcuların yüzde 90'ının hem ticaret hem de turistik açıdan İstanbul'u daha cazip gördüğünü söyledi. Karanfil, “Gemi limana yanaştıktan sonra otobüslere binip İstanbul'a gidiyorlardı. Yani asıl gitmek istedikleri yer İstanbul'du. Şimdi doğrudan İstanbul'a gidecekler” dedi. Kargo ile de sorunların ortaya çıktığını vurgulayan Karanfil, “İstanbul'a giden ve orada ticaretini yapan, ürününü alan Libyalıların bu kargolarının İzmir'deki gemiye getirmesi gerekiyordu. Ürünleri tekrar İzmir'e gönderip ek maliyetlerin çıkmasındansa İstanbul'dan doğrudan gemiye yüklenmesi daha mantıklı olacaktı. Her 2 nedenden dolayı gemi, yeni rotasını İstanbul olarak belirledi” diye konuştu.