İzmir’de yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi, büyük durgunluk yaşayan çiçekçi piyasası yeniden hareketlendi. Kutlamaların eskiye oranla daha coşkulu geçtiğini belirten İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, "İnternet satışları çiçekçi esnafını olumsuz etkiliyor olsa da Öğretmenler Günü esnafın yüzünü güldürdü" dedi.

Yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne sayılı günler kala çiçekçi esnafı, vitrinlerini güne özel hale getirerek tezgahlarını rengarenk çiçeklerle donattı. Öğretmenler Günü’nün vazgeçilmezi çiçek hediyeleri için özellikle okul aile birlikleri ve veliler başta olmak üzere, öğretmenine çiçek armağan etmek isteyen herkes, şimdiden sipariş vermeye başladı.

İzmir’de internet satışları sebebiyle büyük durgunluk yaşayan çiçekçi piyasası ise yeniden hareketlendi. Siparişler alınmaya başladı, esnafın yüzü güldü. Öğretmenler Günü sebebiyle kasım ayında bütün çiçekçilerde yoğunluk yaşandığını belirten İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, şunları söyledi: "Kesme çiçekler, orkideler, saksı çiçekleri tercih ediliyor. Teraryum denilen cam vazoların içinde canlı çiçeklerle hazırlanan süs objeleri ise özellikle sınıf anneleri tarafından tercih ediliyor. İnternet üzerinden satış yapılması her daim çiçekçileri kötü etkiliyor. Artık herkes siparişini oradan veriyor bizlere yüzde 10’luk kısım kalıyor. Ancak mücadeleye devam ediyoruz. Biz de çıkar yol aramak için her şeyi yapıyoruz. Öğretmenler Günü ile birlikte satışlarımız ciddi oranda yükseldi. Öğretmenler Günü özel bir gün. Taleplerden anlaşıldığı üzere eskiye nazaran daha coşkuyla kutlanıyor. Şuanda çok güzel satışlar yapılıyor. Çiçekçi arkadaşlarımız da oldukça memnun. Piyasalar hareketlendi. Geçen yıllara oranla ciddi artış var. Öğretmenler Günü’nden önce iç piyasaların durumu çok kötüydü. Çiçekler satılmıyordu ve iç piyasada daralma vardı. Öğretmenler Günü esnafın yüzünü güldürdü." DHA