İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin (KOSBİ) müteşebbis heyet toplantısı İzmir Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında yapıldı. İzmir Valiliği’nde yapılan toplantıda 2018 yılı KOSBİ faaliyetleri ile 2019 yılı yatırım programı ele alındı. İzmir’in en önemli Organize Sanayi Bölgelerinin başında gelen KOSBİ, 2019 yılı içinde de yatırımlarını ara vermeden sürdürme kararı aldı.

Toplantı sonunda bir açıklama yapan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, KOSBİ açısından 2018 yılı değerlendirmesini ve 2019 yılı beklentilerini paylaştı. Parselasyon çalışmaları, alt yapı yatırımları sanayiciye hizmet ile 2018 yılını tamamlamaya hazırlandıklarını söyleyen KOSBİ Başkanı Porsuk, “Zorlu ekonomik süreçten geçerken özellikle sanayicimizi desteklemeye ve onların yanında yer almaya çalıştık. 2019 yılında da bunu arttırarak sürdüreceğiz. Yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Kur istikrarı

2018 yılında yaşanan gelişmeler incelendiğinde Türkiye ekonomisinin yılın ilk yarısında adeta bahar, ikinci yarısında ise adeta kış mevsimini yaşadığını söyleyen diyen Porsuk, şöyle konuştu: ”Artık yapılması gereken 2019 yılının olası küresel ve ulusal ekonomik koşullarını dikkate alarak, yani geleceğe bakarak, firma ve sektör ölçeğinde uygun stratejileri hayata geçirmektir. Bu çerçevede 2019 yılı için IMF ve Dünya Bankası gibi kuruluşların küresel tahminleri incelendiğinde 2018 yılından çok da farklı bir konjonktür öngörmedikleri anlaşılıyor. Türkiye ekonomi yönetiminin 2019 yılında en önemli işinin döviz kuru istikrarını sağlamak olacağını söylemek yanlış olmayacak sanıyorum. Çünkü kurlarda istikrar sağlanmadıkça enflasyon ve faizlerde düşüş sağlamak, büyümeyi yeniden yüksek bir banda çekmek güç, hatta imkansız görünüyor. KOSBİ olarak 2019 yılında da bu projeksiyonla sanayicilerimizin ihtiyaçlarını gidermek adına elimizden gelen desteği sunacağız. Yatırımlarımıza devam edeceğiz.”