Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen 1.İzmir KOBİ'ler ve Bilişim Kongresi, İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde başladı.

KOBİ düzeyindeki girişimciler ve bilişim sektörü profesyonellerinin katıldığı kongrenin açılışında konuşan TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, 2018'in Türkiye için Dijital Ekonomi Yılı olarak ilan edildiğine dikkat çekti.

Bilgi ve teknolojik yeniliklerin ömrünün çok kısa olduğunu aktaran Aktepe, "Artık yarınlara sahip olabilmek ve geleceği şekillendirebilmek için, çok geniş kapsamlı entegrasyon projelerini, işbirliklerini, büyük veri analizlerini, yenilikçi ve yıkıcı teknolojileri göz önünde bulundurmalıyız. Bugün özgün teknolojilere yatırım yapanlar, dijital ve sayısal dönüşümü özümseyenler ve teknolojiye yön verenler yarınlara hükmedenler olacaktır. Biz TBD olarak artık konuşmak yerine eyleme geçmek gerektiğine inanıyor ve ekonomiyi dijital ve sayısal dönüşümle geliştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

KOSGEB İzmir Güney Müdürü Mustafa Çanakçı, KOSGEB'in yeni vizyonunu ve yol haritasını Türkiye'nin gelecek hedefleri ve kalkınma planları doğrultusunda yeniden yapılandırdığını belirtti.

Yeni yapılanmanın KOBİ'lerin katma değeri yüksek, teknolojik üretime yönlendirilmesi, ihracata odaklanması hedeflenerek oluşturulduğunu analatan Çanakçı, "KOSGEB'in yeni vizyonu ve yol haritasına bağlı olarak bundan sonraki süreçte milli ve yerli üretim yaparak, cari açığın olumsuz etkisini ortadan kaldıran, stratejik ürün üreten ve imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ'lere hem kredi faiz desteklerinde, hem de hibe desteklerinde daha yüksek oranlı destek verilecektir." dedi.