ÖSYM, 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milyonlarca üniversiteli adayının merakla beklediği haber geldi. ÖSYM, 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Öğrenciler, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sitesinden görebilecek.

ÖSYM'NİN SİTESİ ÇÖKTÜ

Öte yandan sonuçların açıklanmasıyla birlikte çok sayıda kişi, ÖSYM'nin sitesine girmeye başladı. Site, aşırı yoğunluktan dolayı çöktü.son-dakika-yks-tercih-sonuclari-aciklandi-16244488_9304_m

İzmir Şehir Hastanesi'nde 'pompalı tüfekle rehin alma' ve iş bırakma krizi! İzmir Şehir Hastanesi'nde 'pompalı tüfekle rehin alma' ve iş bırakma krizi!

'HERHANGİ BİR PROGRAMA YERLEŞEMEYEN ADAYLARIMIZIN EK TERCİH SÜRECİNİ TAKİP ETMELERİ GEREKİYOR'

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Sevgili gençler, 2023-YKS yerleştirme süreci tamamlandı. Üniversite tahsilinizi en verimli şekilde tamamlayacağınıza ve ülkemizin gelişimine büyük katkı sağlayacağınıza inanıyor, her birinize ayrı ayrı başarılar diliyorum. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylarımızın ek tercih sürecini takip etmeleri gerekiyor. Ek yerleştirme sürecinde de profesyonel destek almanız yararlı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar ise X hesabı üzerinden "Sevgili adaylarımız, merakla beklediğiniz 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları belli oldu. Sonuçlarınızı ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilirsiniz. Hayırlı olmasını diler, tüm gençlerimizi tebrik ederim" açıklamalarında bulundu.

'GSB YURTLARIMIZ, GENÇLİK MERKEZLERİMİZ, GENÇ OFİSLERİMİZ VE SPOR TESİSLERİMİZLE YANINIZDAYIZ'

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, X hesabı üzerinden 2023-YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanması hakkında "Sevgili gençler, YKS 2023 yerleştirme sonuçlarınız hayırlı olsun. Türkiye’nin dört bir yanındaki GSB yurtlarımız, gençlik merkezlerimiz, genç ofislerimiz ve spor tesislerimizle yanınızdayız" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ/DHA