Buca Belediyesi, Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) giren öğrencilerin tercihlerini belirlemede destek olmak amacıyla “Tercih Günleri” düzenliyor. 20 – 28 Temmuz 2020 tarihleri arasında Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikten tüm Bucalı lise adayları yararlanabilecek. Tercih Günleri, bu yıl korona virüs salgını nedeniyle randevu sistemiyle gerçekleştirilecek.

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için binlerce öğrenciye ücretsiz ders desteği sağlayan Buca Belediyesi, gençleri tercihlerini belirlerken de yalnız bırakmıyor.

Pandemi süreci nedeniyle zorlu bir sınav sürecini geride bırakan öğrenciler, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre yapacakları tercihlerini Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM)’de düzenlenecek tercih günlerinde uzman eğitmenlerle belirleyebilecek.

Lise adaylarına sağlıklı ve bilinçli tercih oluşturmada yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen Tercih Günleri kapsamında, LGS sınavına giren tüm Bucalı öğrenciler, 20 – 28 Temmuz 2020 tarihlerinde hafta içi her gün 13.00- 17.30 saatleri arasında Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi’nden danışmanlık hizmeti alabilecek. 

RANDEVU SİSTEMİYLE HİZMET VERECEK

Merkezde yürütülecek danışmanlık hizmeti bu yıl korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle randevu sistemiyle gerçekleştirilecek.  Tercih Günleri kapsamında, ücretsiz rehberlik hizmetimizden yararlanmak isteyen öğrencilerin 439 10 10 (Dahili 3535 - 3536) numaralı telefondan randevu almaları ve randevu günü yanlarında sınav sonuç belgelerini getirmeleri yeterli olacak.