Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, daha önce gündeme, Google’ı kullanan ve ilk icat edenin II. Abdülhamid olduğunu savunarak gelmişti. Şimdi ise yeni bir skandala imza atan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Sabri Balaman'ın sunduğu ‘Derin Kutu’ adlı programında Z kuşağını ‘hedonist’ olmakla suçlayıp üniversitedeki derslere katılımın da düşük olduğunu söyledi. Ayrıca üniversiteler için de Sofuoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” dedi. Sofuoğlu’nun skandal ifadelerine stüdyodaki konuklar, “Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu” diye tepki gösterdi. Sofuoğlu ise “Gördüğüm var. İstisna değil. Gelin ben sizi gezdireyim. Komşular size söyleyecek, emlakçılar size söyleyecek. Siz nerede yaşıyorsunuz?” dedi. Bu sözlere karşı sosyal medyada tepkiler büyüdü.

“ÖZÜR DİLESİN”

Eğitim İş İzmir 4 Nolu Şube (Yükseköğretim) de kamuoyuna yayınladığı açıklamada, Sofuoğlu’nun zan altında bıraktığı gençlerden derhal özür dilemesi gerektiği savunuldu. Eğitim İş Sendikası Yükseköğretim Şubesi, konu hakkında şu açıklamaya yer verdi:

“Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi olan ‘sözde’ Profesör Ebubekir Sofuoğlu, Katıldığı bir televizyon programında skandal sözler kullanmış, uzaktan yapılan eğitim programına öğrencilerin katılmadığını, katılımın az olduğu vurgusunu yaparak, Z kuşağını cinsel hazza teslim olmuş davranış bozukluğu gösteren bir kuşak olmakla suçlamış, insan yaşamını ve gençliği itham altına sokarak bu milletin ahlaki değerleri ile oynayıp, laiklik karşıtı düşüncelerini gündeme getirerek halkın nabzını yoklamaya çalışmıştır. Daha önce de Sultan II. Abdülhamid için "Google’ı kullanan, ilk icat eden kişi" ifadelerini kullanıp gündeme gelen, yine aynı sözde Akademisyen, “Gördüğüm var. İstisna değil. Gelin ben sizi gezdireyim. Komşular size söyleyecek, emlakçılar size söyleyecek. Siz nerede yaşıyorsunuz?” diyerek üniversite çalışanlarını, öğrencilerini zan altına sokmuştur. Sözde akademisyen üniversite camiasından ve geleceğimizin teminatı olan gençlerden derhal ‘özür’ dilemelidir.  Bu sözleri söyleyen birinin akıl sağlığı yanı sıra akademik kariyeri sorgulanmaya muhtaçtır. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, üniversite gençliğine kendi iğrençliğini yakıştıran bu ahlak ve akıl yoksununu kınıyoruz. Eğitim İş Sendikası İzmir 4 Nolu Yükseköğretim Şubesi olarak hakkında yasal kovuşturmanın başlatılması için gerek Cumhuriyet Savcılığına gerekse Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne başvurularımızı yapacağız ve başvurularımızın takipçisi olacağız. Bu ve bunun gibi yobaz, karanlık zihniyetli, sözde akademisyenlere bu ülkeyi karanlığa götürecek, laiklik karşıtı olan herkese eğitim iş olarak geçit vermeyeceğiz.”

SOFUOĞLU HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklamada bulundu. Rektör Savaşan, “Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ulusal bir kanalda yapmış olduğu açıklamaların kabul edilmesi ve hoş görülmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.