İzmir'in Foça ilçesinde 'okuryazarlık seferberliği' kapsamında açılan okuma yazma kurslarını tamamlayan 38 kursiyer, törenle belgelerini aldı. Tören sırasında duygusal anlar yaşandı.

Foça'nın Bağarası Mahallesi'ndeki Cemil Midilli Ortaokulu'nda düzenlenen törene Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediye Başkan Vekili Halil Çıtak, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Foça Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Emre Şahin, Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Bulut, okul müdürleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, kursiyerlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Bulut, okuma yazma bilmeyen vatandaşların okuma yazma öğrenmeleri için Milli Eğitim Bakanlığının 5 Şubat 2018 tarih ve 2018/4 sayılı genelgesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 'okuryazarlık seferberliği' başlatıldığını hatırlatıp, "Kampanya kapsamında Foça Halk Eğitimi Merkezi tarafından bu eğitim öğretim yılında ilçeye bağlı bütün yerleşim birimlerinde kurslar açıldı. Kurslara 21'i erkek, 83'ü kadın olmak üzere toplamda 104 kişi katıldı. Açılan kursların 18 tanesi tamamlanmış ve 38 kursiyer okuma yazma öğrenerek belgelerini almaya hak kazanmıştır. 7 kurs ise halen devam etmektedir. Okuryazarlık seferberliğinin ilk dönemi 15 Mayıs 2018 tarihi itibari ile tamamlanmıştır. Ancak alan tarama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni tespitlerimiz ve yeni kurs planlamalarımız var. Okuma yazma bilmeyenlerin sayısını mümkün olan en az seviyeye indirmek için çaba gösteriyoruz" dedi. Yaşları 20 ile 70 arasında değişen, büyük çoğunluğu kadın olana kursiyerlerden bazıları belgelerini aldıktan sonra gözyaşlarını tutamadı. Kursiyerler adına konuşan 60 yaşındaki Bağdat Tüngidi kendilerine bu olanağı sağlayanlara teşekkür ederek artık yepyeni bir hayatları olduğunu, dünyaya başka bir pencereden bakmaya başladıklarını söyledi.