MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle liseye geçecek öğrencilere LGS tercih danışmanlığı hizmeti veriliyor.

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi tercih hatası yapmaktan korkan veli ve öğrencilere önemli bir hizmet sunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevli uzmanlar, MaviBahçe’de ücretsiz LGS tercih danışmanlığı hizmeti veriyor. MaviBahçe A-B Blok . 1. Kat köprüde  kurulan stantlara gelen öğrenci ve velileri, uzmanlara akıllarına takılan sorulur soruyor. Büyük ilgi gören hizmet 13 Temmuz tarihine kadar sürecek.

‘Kontenjana Bakmaksızın Tercih Yapın’


Adrese Dayalı Kayıt Sistemi ile yerleşmelerin yapılacağına dikkat çeken rehber öğretmenler sınav sonuçlarının 30 Temmuz’da açıklanacağını belirterek, “Ağustos ve Eylül ayalarında gerçekleştirilecek dört nakil bulunuyor. Çocuk bir okula yerleşmiş olsa da nakil döneminde başka bir okul tercih ederek, okulunu değiştirebilir. Bu yüzden tercihlerini yaparlarken kontenjanların boş olup olmadığına bakılmaksızın sıralama yapmalarını tavsiye ediyoruz çünkü kontenjanı dolu olan okuldaki öğrenci de  başka bir okula gitmek için nakil isteyebiliyor ve boşluk oluşuyor. Sonuç itibariyle tüm nakil isteyenler değerlendiriliyor ve şartlar tutuyorsa nakil işlemleri gerçekleştiriliyor. Tercih sıralamaları yapılırken adrese dikkat edilmesi gerekiyor, adres doğrultusunda yerleşebilecekleri, şanslarının çok olduğu okulları seçmeliler. Bakanlığımızın da temel aldığı esas bu zaten, adrese dayalı yerleştirmede, öğrencinin adresine yakın okula yerleşmesi hedefleniyor” diye konuştu.