Yaşar Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin liseli gençlere yönelik 'Birlikte Kolaylaştıralım Hayatı' projesi kapsamında, İzmir'deki 8 ilçeden 724 öğrenciyi kampüste ağırladı. Öğrenciler, okumak istedikleri bölüm ve meslekler ile ilgili bilgi edindi, güvenli internet eğitimi aldı ve üniversite hayatını deneyimleme fırsatı buldu.

Yaşar Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesinin, kent merkezinden uzak ilçelerde yaşayan 16-18 yaş arası liseli gençlerin eğitimlerine ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladığı Birlikte Kolaylaştıralım Hayatı projesine destek verdi. Menemen, Urla, Çeşme, Karaburun, Kınık, Dikili, Selçuk ve Bayraklı ilçelerindeki çeşitli liselerde eğitim gören toplamda 724 öğrenci, 3 ayrı tarihte Yaşar Üniversitesi'nin konuğu oldu. Öğrenciler, akademisyenlerden okumak istedikleri bölüm ve meslekler ile ilgili bilgi aldı.

YASAKLAMAK YERİNE BİLİNÇLENDİRİLMELİ


Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, liselilere verdiği güvenli internet seminerinde; internet teknolojisinin doğru kullanımı ve olası zararlar konusunda uyarılarda bulundu. Koltuksuz, doğru internet kullanımının yanı sıra teknoloji bağımlılığı, zararlı içerikler ve siber zorbalık gibi konularda da öğrencilere bilgiler verdi. Koltuksuz, "Öğrencilerimizi, korkutmadan, tedirgin etmeden, yasaklamak yerine doğru yönlendirip, bilgilendirip, bilinçlendirebilirsek tüm tehditleri bertaraf edebiliriz" diye konuştu.

Tamamı öğrencilerden oluşan 15 kişilik ekibiyle Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi desteğiyle Kuluçka Merkezi Minerva'da, UniverList isimli projeyi hayata geçiren Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Ödemiş de gençlere, girişimcilik ve doğru tercih konusunda bilgilendirmelerde bulundu. DHA