Konaklı çocuklarla bir araya gelerek sahnede gerçekleştirdikleri birbirinden güzel gösterileri izleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bizim ışığımız, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür ve sizler onların çocuklarısınız. Hepinizi kutluyorum, sizinle gurur duyuyorum” dedi.

Çocuklar sahnede 

Konak Belediyesi’nin, Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi, Dario Moreno Sanat Merkezi ile Hatay, Zeytinlik, Gültepe, Aziziye ve Kadriye semt merkezilerinde 1 Temmuz’da başlattığı yaz okulları, öğrencilerin dün akşam sahnelediği gösterilerle sona erdi. Yaz okulunda “Eğlenceli Matematik”, “Eğlenceli Bilim”, “Astronomi-Uzay”, “Felsefe”, “Bu Nasıl Çalışır?”, “Benim Filmim”, “Mahalli Oyunlar” ile “Dans-Ritim” derslerine katılan, 7-12 yaş grubundan toplam 600 çocuk öğrendiklerini, kursların verildiği semt ve kültür merkezlerinde düzenlenen törenlerde sergileme fırsatı buldu.

“İzmir emin ellerde”

Güzelyalı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene katılan Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur,“Bizim ışığımız, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür ve sizler onların çocuklarısınız. Hepinizi kutluyorum, sizinle gurur duyuyorum. Bizim tek yolumuz var; Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığındaki eğitim sistemimiz” diye konuştu. Çocukların eğitim döneminde, ağır tempoyla yorulduğunu vurgulayan Başkan Batur, “Burada eğlenerek öğreniyorlar. Biz de bu uygulamamızı geliştirerek sürdüreceğiz. Bu konuda gerekli tüm talimatları arkadaşlara ilettim. Velilerimize de çok teşekkür ediyorum; bizlere çocuklarınızı emanet ettiniz. Çocuklarınız emin ellerde. İzmir emin ellerde. İnşallah Türkiye 2023’te de emin ellerde olacak” dedi.

Büyük alkış aldılar

Konaklı çocukların kursların verildiği merkezlerde düzenlediği gösterileri büyük beğeni topladı. Güzelyalı Kültür Merkezi’nde müzik öğretmeni Şefika Yurdakul’la birlikte sahne alan çocukların gösterileri çok beğenildi. Duman’ın “Senden Daha Güzel” isimli parçası çalarken, barkovizyona yansıtılan Atatürk görüntüleri eşliğinde sahneye çıkan çocuklar büyük alkış aldı.