İzmir'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir tören düzenlendi. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, toplumun öğretmenlere olan inancı ve desteğinin tam olduğunu belirterek, yaklaşık 140 meslek grubu içinde en güvenilir ilk 3 meslekten biri olduğunu söyledi.

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Erol Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Kaya, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı 'Benim Öğretmenim' adlı video gösteriminin ardından konuşan Ömer Yahşi, tüm öğretmenlerin bu mesleği seçerken ömrünü, nefesini bu milletin evlatlarına adamaya talip olduğunu belirtti. Öğrencileri, yarına şekil veren ve kültürü geleceğe taşıyan bireyler olarak yetiştireceklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, "Bu toprakları vatan yapan, bu ülkeye değer katan özveri ile çalışan eğitimciler olacaktır. Hepimizin ortak kaygısı vatanımız, bayrağımız ve yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızdır. Milli şuurumuzda insanımımızın öğretmenlerimize olan inancı ve desteği tamdır. Memleketin dört bir yanında taze ruhları işleyen, onlara ustalıkla dokunan ve bilginin can suyu ile nesiller filizlendiren öğretmenlerimiz ülkeler değil, gönüller fetheder. Hafızamızda ve benliğimizde çok özel bir yere sahip olan tarihin her döneminde adından saygıyla söz edilen bir meslek grubuyuz" diye konuştu.



Öğretmenlerin milletin kaderini tayini noktasında çok önemli bir rolü olduğunu söyleyen Yahşi, başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözünü hatırlatarak "Yeni bin yılın eşiğinde bu idealle aklımızı ve gönlümüzü koyduğumuz bu yolda geceyi gündüze eş tutup çalışıyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki teknoloji eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman öğretmendir. Evlatlarımızı milli ve manevi değerlerimizin ışığında yetiştirirken onlara en doğru rol model bizler olacağız" dedi. Her yıl yapılan bilimsel anketlerin sonuçlarını takip ettiğini anlatan Müdür Ömer Yahşi, öğretmenliğin, yaklaşık 140 meslek grubu içinde her daim en güvenilir ilk 3 meslekten biri olduğunu dile getirdi.

ÖĞRETMENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ


Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Erol Türkmen ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, anı yarışması ile okçuluk, voleybol ve futbol branşlarında dereceye giren takımların oyuncuları olan öğretmenlere ödüllerini verdi. Karabağlar Nene Hatun Meslek Lisesi öğrencileri 'Öğret Bana' adlı şiiri seslendirdikten sonra mesleğe yeni adım atan eğitimciler, öğretmenlik yemini etti. Tören, ögretmenler ve öğrencilerin birlikte sahnelediği gösterinin ardından öğretmenler ritim grubunun şovuyla sona erdi. DHA