İzmir Bilfen Fen Lisesi öğrencileri hazırladıkları projeler ile “50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması” fizik kategorisinde Türkiye 2.si oldular. İzmir Bilfen Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Bartu AYGÜL ve 10. sınıf öğrencisi Ayçe Işık ALTIN, “Görünür Bölge Ve Yakın Kızılötesi (NIR) Işınlarını Algılayan Mikro Spektrometre Tasarımı Madde-Renk Analizi” projeleriyle yarışmada büyük bir başarıya imza attılar.

Bilfen Liseleri öğrencileri, sosyal başarılarının yanı sıra bilimsel faaliyetlerle de adlarından söz ettirmeye devam ediyor. TÜBİTAK projeleriyle başarılara imza atan İzmir Bilfen Fen Lisesi öğrencileri hazırladıkları projeyle fizik alanında Türkiye 2.liğini elde ederek okullarına büyük gurur yaşattılar.

İzmir Bilfen Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Bartu AYGÜL ve 10. sınıf öğrencisi Ayçe Işık ALTIN, fizik öğretmenleri Tuğba ADIGÜZEL danışmanlığında hazırladıkları “Görünür Bölge ve Yakın Kızılötesi(NIR) Işınlarını Algılayan Mikro Spektrometre Tasarımı ve Madde - Renk Analizi” konulu projeleri ile “50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması” fizik alanında Türkiye 2.si oldular.

Günümüzde endüstri, tarım, sağlık ve gıda ile ilgili maddelerin analizlerinde spektroskopik yöntemlere sıkça başvuruluyor. Bilfenli öğrenciler de fizik literatürüne teknolojik açıdan büyük katkı sağlayacak olan bu projede iki farklı spektrometre tasarımını ele aldılar. Bu iki spektrometreyi diğerlerinden farklı kılan ise maliyetinin düşük ve uzunluklarının yaklaşık 5 cm olması. Böylelikle öğrenciler oldukça kısa ve kolay taşınabilir pratik bir tasarıma imza attılar.