Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili hükümleri ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesinin ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre öğretim elemanı alınacak.

Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gündür.

Başvuruda aranacak şartlar
A- Profesör kadroları için
Profesör kadroları daimi statüdür.
2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 26’ncı maddesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartlar ile Öğretim Üyeliğine  Yükseltilme  ve  Atanma  Yönetmeliği  ve  Üniversitemiz  Öğretim  Üyeliğine  Yükseltilme  ve  Atanma  Yönergesinde  aranan  asgari  koşullara  haiz olmak.
https://personel.medeniyet.edu.tr/tr/akademik-ilanlar  adresinden  ulaşılabilecek  olan  başvuracakları  bölüm  ve  anabilim  dalı  ile  başlıca  araştırma eserini  belirttikleri  başvuru  dilekçesi  ile  özgeçmiş;  üç  adet  vesikalık  fotoğraf;  nüfus  cüzdan  sureti;  resmi  kurumlarca  onaylanmış  lisans,  yüksek  lisans, doktora, doçentlik ve diğer eğitim belgeleri; bilimsel yayınları; kongre konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları ve faaliyetlerini kapsayan bir (1) adet dosya ile tüm bu bilgileri içeren altı (5) adet CD veya USB ile birer adet yüksek lisans tezi ile doktora tezinin CD’lerini teslim etmeleri gerekmektedir.
Adaylar ilan edilen kadrolardan yalnızca birine başvurabileceklerdir.
Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin Yükseköğretim Kurulu/Üniversitelerarası Kurul tarafından onaylanmış olması şarttır.
Başvurunun  kabul  edilebilmesi  için  01.01.2021  tarihinden  itibaren  yürürlüğe  giren  Üniversitemiz  Öğretim  Üyeliğine  Yükseltilme  ve  Atanma Yönergesi’nin 23 üncü, 24 üncü, 25 inci ve 26 ncı maddelerde istenen şartlardan kendileriyle ilgili olan şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Adayların, anılan  yönerge  5  inci  maddesi  kapsamında  başvuru  sırasında  “Öğretim  Üyesi  Kadrolarına  Atamalarda  ve  Akademik  Yükseltmelerde  Aranan  Koşulların Sağlandığına İlişkin Bildirim ve Değerlendirme Formu”nu da doldurarak başvuru yapmaları gerekmektedir.
Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gündür.
Başvurular Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.