İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'ne (İKÇÜ), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin 2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklamasıyla, 2 bin 582 genç daha katıldı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin mevcudu, yeni katılan 2 bin 582 öğrenci ile birlikte 14 bin 753'e ulaştı. Önlisans düzeyinde yüzde 100, lisans düzeyinde ise yüzde 98.10 oranında doluluk oranına ulaşan İKÇÜ'de 7 Eylül'e kadar sürecek olan kayıt heyecanı da başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren üniversitenin Çiğli ana yerleşkesine aileleri ile birlikte gelen gençler, sıcak bir ortamda, karanfillerle karşılandı. Beslenme ve Diyetetik Bölümünü kazanan İlayda Özbay ile Yaşlı Bakım Bölümünü kazanan Ece Akyol'un kayıtlarını, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe yaptı.

Gençlerin İKÇÜ'ye gösterdikleri yoğun ilgiden memnun olduklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökçe, "İKÇÜ'yü tercih eden öğrenciler aynı zamanda bizlere büyük bir sorumluluk yükledi. Hiç şüphesiz, en iyi eğitimi alarak mezun olacaklar, istihdamda zorlanmayacaklar. Bundan sonrası için hem gençlerin, hem de ailelerin içi rahat olsun, en ileri düzeyde bilgilendireceğiz ve bu bilgi sadece teorik olmayacak. Öğrenmeyi öğrenecekler. Pratik tecrübe kazanmaları yönünde ciddi çalışmalar yaptık. Her bir öğrencimiz bizim için ciddi bir sorumluluktur" dedi.