BİLİM, teknoloji ve eğlencenin bir arada olduğu Dünya Robot Olimpiyatı’nın Türkiye’deki buluşması fuarizmir’de gerçekleşti. 16 ilden 109 takımın yarıştığı olimpiyatta 11 takım, Tayland, Çin ve Filipinler’de gerçekleşecek uluslararası turnuvalara katılma hakkı elde etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Bilim Kahramanları Derneği ve İZFAŞ tarafından düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı’nın Türkiye buluşması, 16 farklı ilden 109 takımın katılımıyla gerçekleşti. Gençlerin yaratıcılık, tasarım ve problem çözme becerilerini eğitici robot yarışmaları ve aktivitelerle geliştirmek için bir araya getiren Dünya Robot Olimpiyatı fuarizmir'de yapıldı. "Gıda Meselesi" teması altında birleşen öğrenciler, "Hassas Uygulamalı Tarım", "Gıda Dağıtımı" kategorilerinde geliştirdikleri robotlarla oyun masalarında kendilerine verilen görevleri tamamlamaya çalışırken, açık kategoride de açlık sorununu çözmek için projeler ürettiler. Futbol kategorisinde ise, maç yapmak üzere kodlanmış kaleci ve oyuncu robotlar yarıştı. Yaşları 10 ila 18 arasında değişen 304 genç bilim kahramanı, geliştirdikleri robotlar ve sundukları çözümler ile gelecek teknolojilerinin kullanıcısı değil üreticisi olacaklarını kanıtladı.

WRO 2018 Türkiye’de farklı kategorilerden toplam 11 takım uluslararası turnuvalara katılma hakkı kazandı. Kurallı Gençler, Kurallı Yıldızlar, Açık Gençler, Açık Yıldızlar ve Futbol kategorilerinde sırasıyla birincilik elde eden Spectrum Cast, Robarmy 4, Magnatech Sigma, Eye Of The Storm, Mc Football Team takımları, 16-18 Kasım 2018 tarihinde Tayland’da düzenlenecek büyük finale katılacak. Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yıkıcı Yurtsever, “Geçen sene 69 takım vardı, bu sene 109 takım var. Yüzde 50’ye yakın bir büyüme yaşadık. Çocuklar, her şeyi kendileri yapıyor. Her biri en küçük parçasına kadar robotlarını bozup sıfırdan inşa ediyor, hatalı giden ya da eklemek istedikleri parçaları ekliyor. Çocuklara robotik, teknoloji, algoritmik düşünme gibi birçok alanda çok büyük faydası olan bir program" dedi.