İzmir'in Karabağlar ilçesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi, okul psikolojik danışmanları, okul öncesi öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ve ortaokul branş öğretmenlerine yönelik “Yetenek Ve Öğrenme” temalı Sempozyum düzenledi.

İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen sempozyuma İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Ve Rehberlik Şube Müdürü Mehmet Yiğit, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Güven Bağcı katıldı.


BİREYLER DESTEKLENMELİ


495 eğitimcinin katıldığı sempozyumun açılışında konuşan Karabağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Bayram Günay, “Bireyler, yetenekleri keşfedilerek ve kapasitelerini artırmaya yönelik yaklaşımlarla eğitim sistemimizce desteklenirse daha çok şey başarabilecekleri araştırmalarla kanıtlanmıştır. Sempozyumumuzun okul psikolojik danışmanları ve öğretmenlerin mesleki iletişimini artırmak ve mesleki fırsatlar tanımak, alandaki yenilikler hakkında bilgilendirmek ve farklı uygulamaları desteklemek açısından büyük bir önem taşıyacağını düşünüyoruz” dedi.

Sempozyumda Dr. Öğretim Üyesi Oktay Aydın-Yetenek Haritaları, Dr. Özge Özdemir-Çocuklar İçin Felsefe, Arş. Gör. Filiz Karadağ Maba-Erken Çocukluk ve Özel Yetenek, Eğitimci Danışman Fatma Cengiz-Farklılaştırılmış Öğrenme, Oyun Tabanlı Öğr. Koor. Nur Sevenler-Oyun Tabanlı Öğrenme, Eğitim Sistemleri Koçu Aykut Açkalmaz-Zihin Haritaları atölyesi düzenledi.