Ege Üniversitesi’nde, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bisiklet kullanıcılarını bir araya getirmek amaçlı düzenlenen bisiklet sempozyumu’nun 4.’sü düzenlendi.

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği sempozyumda konuşmacılar sürdürülebilir şehir yaşamına ve özgürlüğün simgesi olan bisiklete olan farkındalığa dikkat çektiler. Sempozyumun onur konuğu ise bisikletinin arkasına monte ettirdiği çantasındaki kitapları okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak amacıyla köyde yaşayan çocuklara götüren, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bitlis İl Halk Kütüphanecisi Hakan Yücel oldu.

ÇOK YÖNLÜ BİR BULUŞ


Moderatörlüğünü Prof. Dr. Cengiz Metin’in yaptığı “Bisiklet ve Şehir” konulu birinci oturumda konuşmacılar bisikletin şehre entegrasyonu, yapılabilecek projeler, şehirde bisiklet kullanan kişilerin yaşadıkları zorluklar ve şehrin bisiklet sürenlere bakışı konuları üzerinde duruldu. Trafikten sorumlu İzmir İl Emniyet Müd. Yard. Hakan Sabancı, konu ile ilgili “Bana göre basit bir sistem olarak nitelendirebileceğimiz bisiklet, yüzyılın buluşudur. Bisiklet kullanımının yaygınlaşması demek trafiksiz bir şehir, daha temiz hava, daha temiz bir dünya ve daha sağlıklı, enerjik bireyler demek. Bu kadar çok yönlü bir buluş yoktur” şeklinde konuştu. İkinci oturumda, Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa’nın moderatörlüğünü yaptığı “Bisiklet ve Yaşam” konuşuldu. Program, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi önünden başlayan “Bisikletlerle kampüs turu” ile devam etti. Ege Üniversitesi Kampüs Şölen Alanı’nda ücretsiz olarak yapılan “The Program/Son Efsane” isimli bisiklet temalı film gösterimiyle etkinlik sona erdi.