Dokuz Eylül Üniversitesi'nin kuruluşunun 36'ncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende konuşan Rektör Hotar, üniversitenin kuruluş yıl dönümünü kutlamanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Milli ve manevi değerlere yönelik olumsuz davranışlara asla müsaade etmeyeceklerine vurgu yapan Hotar, "Bizler değişime ayak uydurmanın, dünyayı takip etmenin, fikirleri paylaşmanın, bilim ve eğitim kadar kültür ve sanata önem vermenin de gerekli olduğunu düşünüyoruz. Dolasıyla hayatın her noktasına temas etmeye, geleceği okuyabilen ve yüksek vatandaşlık bilincine sahip nesiller yetiştirmeye, inovasyona, Ar-Ge mekanizmalarını geliştirmeye daha fazla önem vereceğiz. Elbette üniversitemizde bu ortamı sağlarken, özgürlük kavramına hiçbir zaman müdahale edilmesine izin vermeyecek ancak milli ve manevi değerlerimize yönelik olumsuz davranışlara asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Üniversite kaynaklarının etkin ve efektif şekilde kullanımını sağlayacaklarını belirten Hotar, liyakata önem vereceklerini belirtti.

Hotar, milli kaynakların israf edilmesinin önüne geçerek üniversite kaynaklarını etkin ve efektif şekilde kullanacaklarını söyledi.

DEÜ'nün rekabet edilebilirlik noktasında daha girişimci bir yaklaşıma sahip olacağını dile getiren Hotar, "Üniversitemizin uluslararası endekslerdeki, atıflardaki yeri daha da yükselecek. Bunu yapabilecek akademik ve idari altyapıya sahibiz. Bizler için önemli olan üniversitemizin moral ve motivasyonunu yüksek tutarak, öğrenci memnuniyeti ve başarısına odaklanan bir yönetim anlayışını hayata geçirmektir. Sonuçta mensuplarımız ve tarihsel süreç içinde edindiğimiz değerlerimiz, bizlere bırakılan en değerli miras. Bu 36 yıllık mirasa her zaman sahip çıkacağız." diye konuştu.

Törene üniversitedeki akademisyenler ve bazı öğrenciler katıldı.