Projeler kapsamında öğrenci ve öğretmenler Avrupa’nın farklı ülkelerine ziyaretler yapıyorlar, bu ülkelerden gelen öğrencilere de ev sahipliği yapıyorlar. Ülkeler arasında küçük ama önemli birer barış köprüsü oluyorlar.

Ortaokul ilk olarak 2016-2017 yılları arasında “Keep Calm I’m A Refugee” (Sakin Ol! Ben Bir Mülteciyim) isimli Erasmus+ projesini yaptı. Koordinatörü oldukları bu proje ile, tüm dünyanın gündeminde olan göçmen ve mültecilerin sorunlarına ışık tutmak için çalışmalar yaptılar. 2017-2019 yılları arasında ise New Life New Hope (Yeni Yaşam Yeni Umut) isimli projeye ortak oldular. Vali Erol Çakır lisesi, Karşıyaka ortaokulu ve İspanya, Portekiz, Romanya ve Makedonya dan ortak okullarla yürüttükleri bu proje ile; mülteci çocukların okullarında mutlu olacakları ve kendilerini mutlu hissedecekleri huzurlu ortamlar yaratmayı hedefledi.

2019-2021 yılları arasında ise “Breaking Barriers Through Sharing Treasures” (Hazineleri Paylaşarak Engelleri Aşmak) projesi gerçekleştirilecek. Projenin konusu ise“Kültür Mirası” olacak.

2018 yılının UNESCO tarafından Avrupa Kültürel Miras yılı olarak kabul edilmesi, proje ekibinde bu doğrultuda bir proje yapma fikrini oluşturdu. “Kültürel miras, toplumun ortak geçmişini yansıtan, onları birlik ve beraberlik içinde yaşatan en değerli hazinedir. Tarih boyunca biriktirilen deneyim, gelenek ve görenekler kültürel mirasın en önemli unsurlarıdır. Toplumların, geçmişlerinin izinde geleceklerini doğru şekilde oluşturmalarını sağlayan birikimleridir. Türkiye’nin UNESCO kültür Mirası kalıcı listesinde 18, geçici listesinde 178 eserinin olması projelerinin asıl belirleyici yönü olmuştur. Bu proje ile kültürel mirasımızın korunmasının ve gelecek kuşaklara aktarmanın gerekliliği konusunda çalışamalar yapacaklar, yakın çevrelerine öğrenci, öğretmen ve veliler üzerinde farkındalık yaratmaya çalışacaklar.