Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Aktürkler İmamhatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri atık malzemelerden, sıra yaparak açık hava sınıfı oluşturdu.

Okulun Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Ali Eren öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında temin edilen atık palet tahtalar, öğrencilerin çalışmasıyla sıraya dönüştürüldü.

Paletleri sıra haline getiren öğrenciler boyamalarını da yaptıktan sonra okulun bahçesinde çamların altında sınıf oluşturdular.

Öğrenciler ile birlikte bahçede okuma saati yapan okulun Türkçe öğretmeni Abbas Ümit Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bahçede işlenen dersin öğrencilerin motivasyonuna önemli ölçüde katkı yaptığını söyledi.

Öğrencilerin bu projeye ilgi gösterdiklerini ifade eden Şahin, "Öğrencilerimizin ve öğretmenimizin katkıları ile atık malzemelerden sıralar oluşturup açık alanda sınıf yaptık. Açık alandaki sınıfımız da da okuma saati etkinliği yapıyoruz. Çocuklarımız çok mutlu." diye konuştu.

Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Ali Eren de açık hava sınıfı oluşturmaya karar verdiklerini, idareden atık malzemeler konusunda talepte bulunduklarını bildirdi.

Eren şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz ile yaptığımız çalışma aynı zamanda, öğrencilere artı bir değer katsın, motivasyonunu artırsın diye açık hava sınıfı oluşturduk. İdaremizin de girişimleri ile 20 adet palet atık tahta bulduk. Bunları öğrencilerimiz ile kesip, monte edip, boyayarak her birini bir sıraya dönüştürdük. Öğrencilerimiz bu süreç içersinde her atık malzemenin çöp olmadığını anladı. Bazı öğrencilerimiz bunu evinde de uygulamış. Bunlar bizleri mutlu etti."

Kaynak: aa