Yeni yıldaki ilk yazım… Buradan mı başlasam? Yoksa yeni eskiyi aratacak mı, oradan mı başlasam? Ülkem kan gölüne dönmüştü! Yavaş, yavaş deniz, derya oluyor, bunu mu yazsam? Sancı, İzmir’de baş gösterdi falan… Bilemedim doğrusu… İyi dilek, iyi temenni… Hepsi bir yere kadar! 2017 bir geldi, pir geldi…
Futbol ara verdi biliyorsunuz! Bu kötü günlerde az da olsa futbol ile kendimizi oyalıyorduk. Belki de beynimizi dinlendiriyordu yeşilin içindeki oyun… Hafta sonları yapılan kritikler… Gece geç saatlere kadar beklenen yorumlar ve haftanın panoraması… Bizimkiler yetmez! Kanal, kanal dolaş! Yok, İspanyolların Laliga’sı… Yok, Almanların BundesLiga’sı… Efendim, İngilizlerin Premier Ligi… Dolaş, dolaşabilirsen!
Bazılarımıza bu da yetmez! Hafta sonu sabah, ver elini Atatürk Stadı yan sahalar… Bornova Taç sanayi ya da Yusuf Tırpancı… Yeşilyurt Karafatma sahası… Akşama kadar, titreye titreye amatörleri izle!
Kalleş saldırı aklıma geldikçe ağlamaklı oluyorum! Bir diyorum; ya bu patlamalar, çatlamalar kalabalık bir müsabaka girişinde, çıkışında olsaydı? Bir diyorum iyi ki futbol tatilde! Bir diyorum, ne diyorum ben ya?
İnsanda akıl da bırakmadılar! İnadına maça da gideceğiz, alış-veriş merkezine de, çarşıya da, pazara da! Korkmuyoruz, korkmayacağız! Futbolda ne öğrendik hocalarımızdan? Maç doksan dakika! İnfiale gerek yok! Sonuna kadar mücadele var!